Saopštenje

OTVORENA TRI OBNOVLJENA OBJEKTA ZA SMEŠTAJ AZILANATA U KRNJAČI

 

Beograd, ponedeljak, 29. avgust - Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku partnera Catholic Relief Services (Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Američkih Država - CRS), humanitarne i razvojne agencije, obnovila je i opremila tri objekta za smeštaj azilanata u okviru Centra za azil u Krnjači. U okviru projekta “Poboljšanje uslova u centru za azil Krnjača”, uskoro će početi radovi na obnovi još tri barake u okviru ovog centra, a vrednost ukupne investicije je 515.000 dolara. Na ovaj način biće unapređeni kapaciteti za smeštaj 378 lica, a je ukupan kapacitet Centra za azil je smeštaj za 800 ljudi.

Primopredaji i otvaranju objekata prisustvovali su:  Danijela Popović Rocco, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Marc D’Silva, regionalni direktor, Catholic Relief Services (CRS),  Hans Friedrich Schodder, šef Kancelarije Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) u Beogradu, Sam Healy, regionalni koordinator za izbeglice, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, i Ana Koeshall, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Zahvaljujući podršci donatora i partnera, a u koordinaciji sa resornim državnim institucijama, pre svega Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac je za poslednjih godinu dana realizovala projekte pomoći izbeglicama i migrantima koji su prošli kroz Srbiju u vrednosti od tri miliona dolara. U okviru toga, Fondacija Ana i Vlade Divac je zajedno sa partnerima, Catholic Relief Services (CRS) za proteklih godinu dana obezbedila i distribuirala humanitarnu pomoć izbeglicama i migrantima u ukupnoj vrednosti od 1,9 miliona dolara.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti