Beograd, 24.08.2017.

Tročlana porodica dobila kuću zahvaljujući humanosti putnika Aerodroma "Nikola Tesla"

 

Svi oni koji su u toku 2016. godine na Aerodromu “Nikola Tesla” ostavljali donacije u namenskim kutijama Fondacije “Ana i Vlade Divac” doprineli su da porodica Jurković nakon 20 godina izbegličkog života konačno dobije sopstveni dom.

Mama Đurđa će sa svoje dvoje dece - Bojanom i Dejanom od danas živeti u kući u Banatskom Velikom Selu, pored Kikinde.

Đurđa Jurković samohrana je majka, rodom iz Siska. U Srbiju je izbegla 1993. godine živeći u kolektivnim centrima i privatnom smeštaju. Od kako je postala samohrana majka, preselila se u Kikindu, gde je bila posvećena odrastanju svoje dece i brizi o sinu koji je imao nekoliko operacija. Porodica živi od skromne plate koju majka zarađuje u lokalnoj pekari. 

Ova porodica živela je u iznajmljenom stanu koji je imao jednu sobu, kuhinju i kupatilo. Kao takva bila je neuslovna za život tročlane porodice.

Fondacija “Ana i Vlade Divac” će i dalje sve donacije iz kutija na Aerodromu “Nikola Tesla” donirati onima kojima su najpotrebnije za normalan život. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti