Održana treća po redu humanitarna aukcija umetničkih  čokoladnih jaja

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Fondacija „Ana i Vlade Divac”  u saradnji sa kompanijom   „Art-Ival, 23. aprila 2013. godine, organizovala je treću po redu humanitarnu aukciju čokoladnih uskršnjih jaja.

Tom prilikom prikupljena su sredstva namenjena za Program podrške socijalno ugroženim jednoroditeljskim porodicama, sa ciljem da se osnaže i da im se omogući izlazak iz kruga siromaštva kroz finansijsku, socijalnu i psihološku podršku.

Specijalno za aukciju, pripremljena su 33 čokoladna umetnička jaja u kojima se ispoljio sladak spoj kreativnosti i majstorstva vrsnih čokolatijera. Gosti su mogli da uživaju u prelepo dizajniranim, ručno izrađenim eksponatima od premium čokolade, koja su bila izložena u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Kompletan iznos od 407.900 dinara biće usmeren za unapređenje uslova života ovih porodica.  

U obraćanju gostima i učesnicima aukcije, predsednica Fondacije „Ana i Vlade Divac“  Snežana Divac se zahvalila prisutnima i izrazila radost zbog ovog okupljanja, a u duhu jednog od najvećih praznika,„Ovaj događaj nije samo simbol nade za ove porodice, već i za sve ljude kako bi na trenutak zastali i podsetili se na ljubav i brigu prema bližnjima. To je zadatak svih nas, da se osvrnemo oko sebe i da dobrotom menjamo svet“.

Takođe, Tatjana Vučićević iz kompanije „Art-Ival“, koja je predvodila tim zadužen za izradu umetničkih dela od čokolade, podsetila je na mnoge unesrećene porodice koje su se našle u ozbiljnim životnim problemima ičiji se život spletom nesrećnih okolnosti pretvorio u košmar, a koji samo uz nečiju pomoć mogu izaći na put kojim će sami hodati.  „Želimo da na simboličan način i ovaj naš događaj bude podstrek za vraćanje u novi život onih kojima život nije bio naklonjen”.

Kompanije koje su se odazvale pozivu i učestvovale na aukciji su:

Dimničar, Prvi faktor faktoring, Irkom, Logo, Sterling, Arhi Pro, Me Plu, Afrodite mode collection, Centar za ispitivanje namirnica, Blumen group, Amarant Art, Biomelem, LKV Partner, Tehnoklub, Oris, Novex, hotel Hyatt, hotel Crystal, Privredna komora Beograda, kao i ambasade Brazila i Azerbejdžana.

Aukciju su podržale i Coca Cola Hellenic, Vinarija Đurđić, štamparija Alta Nova, Klub prvih žena, preduzeće Žižgin, „Trio Dolče”, voditeljka Marijana Terzin i fotograf g-din Zlatko Đorđević. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti