Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa grupom donatora iz SAD, već drugu godinu zaredom raspisuje konkurs za dodelu stipendija učenicima koji 2018. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije, a po unapred utvrđenim uslovima. U protekloj godini 39 đaka je dobilo stipendije, dok će za školsku 2018/2019 godinu biti dodeljeno 50 stipendija.

Pravo na stipendiju imaju učenici koji u septembru 2018. godine upisuju I, II, III ili IV razred srednje škole, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju i čiji je barem jedan roditelj/staratelj imao izbeglički status u Republici Srbiji, a izbegao je iz Republike Hrvatske i to iz sledećih opština: Benkovac, Vojnić, Vrginmost, Glina, Gračac, Dvor, Donji Lapac, Drniš, Knin, Korenica, Kostajnica, Krnjak, Obrovac, Petrinja, Plaški, Slunj, Zadar, Caprag, Grubišno Polje, Daruvar, Okučani, Pakrac, Slatina, Beli Manastir, Vukovar, Dalj, Mirkovci, Tenja.

Na konkurs za dodelu učeničkih stipendija mogu se prijaviti učenici I, II, III ili IV razreda srednje škole koji u školovanju postižu odličan opšti uspeh (od 4,50 do 5,00), a čiji jedan ili oba roditelja/staratelja imaju dokaz da su izbegli iz gore navedenih opština. Posebnu prednost pri dodeli stipendije imaće kandidati iz osetljivih društvenih grupa (materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, lica sa invaliditetom, dete/roditelj sa hroničnim bolestima i dr).

Sve o konkursu možete videti OVDE.

Fondacija Ana i Vlade Divac je takođe nagradila sa 39 laptop računara učenike prvog, drugog i trećeg razreda srednjih škola širom Srbije. Na konkurs za stipendije koju je 36 učenika dobilo u avgustu 2017, stiglo je više od 100 prijava, a od 77 koje zadovoljavaju kriterijume odabrane su i prijave na osnovu kojih su učenici dobijali i računar. Ovog puta u obzir je uzet  i socijalni status učenika, kao i to da li porodica ima jedno ili više dece. 

U avgustu je Fondacija Divac zahvaljujući donatorima raspisala Konkurs za još 34 stipendije za učenike srednjih škola koji su odlični učenici, a potiču iz socijalno ugroženih sredina bez obzira na poreklo. Imajući u vidu veliki broj dece koji imaju potrebu za ovakvom vrstom podrške pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i doniraju za program stipendija kako bi podržali što veći broj porodica i dece. Pogledajte Konkurs OVDE.

Pridružite nam se!

Za donacije kliknite na dugme desno gde ćete pronaći opciju Divac Stipendije. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti