O projektu

Fondacija Ana i Vlade Divac pokrenula je projekat „Ideja za bolje sutra“ zajedno sa UniCredit fondacijom i UniCredit Bankom a uz podršku Smart Kolektiva i Turističke organizacije Srbije sa ciljem da doprinese razvoju socijalnog poslovanja i postojećeg biznisa, kao i pronalaženju ideja za proizvode i usluge koje na najbolji način mogu da doprinesu poboljšanju imidža Srbije u regionu i inostranstvu. U okviru projekta sprovodi se Konkurs na koji mogu da učestvuju socijalna preduzeća, preduzeća koja ostvaruju prihode proizvodnjom i prodajom robe i usluga i koja imaju socijalni cilj kao glavni razlog aktivnosti, preduzeća koje reinvestiraju deo profita radi dostizanja svog socijalnog cilja, male zadruge, udruženja građana, društva sa ograničenom odgovornošću, zanatske radionice i dr.

Rezultati:

 

U okviru Projekta sprovedena su tri izdanja Konkursa u okviru kojih je izabrano i podržano 23 preduzetničkih ideja u ukupnom iznosu od 130.000 evra. Podržana su sledeća preduzeća: Udruženje “Optimist” iz Bosilegrada, Udruženje za podršku osobama ometenim u razvoju “Naša kuća” iz Beograda, SZR “Sofi” iz Novog Sada, Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika nasilja nad ženama “Atina” iz Beograda, “Daj-daj” d.o.o iz Beograda, Stolarska radnja “Šumarko” iz Valjeva i Udruženje Socijalne zadruge domaće radinosti “Bosiljak” iz Čačka, Initative for social empowerment "Chrono.rs", Udruženje građana "Vunena", Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama "ZaJedno", Socijalna zemljoradnička zadruga "Nova perspektiva" i Udruženje građana "Liceulice", Initative for social empowerment "Chrono.rs".

0

podržano preduzetničkih ideja

0

ukupnom iznosu (evra)

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti