KONKURS ZA IZBOR ČLANOVA I ČLANICA ODBORA OMLADINSKIH FONDOVA

Fondacija “Ana i Vlade Divac”, PRONI Centar za omladinski razvoj i Mreža vršnjačkih edukatora (PEN) pozivaju sve zainteresovane mlade od 18 do 32 godine sa teritorije lokalnih samouprava Vranje, Sremska Mitrovica, Bijeljina, Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, Južna Mitrovica i Kamenica da se prijave za članstvo u Odboru Omladinskog fonda.

Šta su Omladinski fondovi?

Projekat Omladinski fondovi se realizuje sa ciljem da podstakne saradnju mladih i poveća učešće mladih u procesima donošenja odluka, kao i da unapredi kvalitet života mladih na Zapadnom Balkanu kroz dodelu sredstava za projekte koje iniciraju i vode mladi ljudi.

Odbore Omladinskog fonda čini 8 mladih sa teritorije lokalne samouprave koji će rukovoditi konkursom za podnošenje predloga projekata i odlučivati koji će projekti biti realizovani na teritoriji njihove lokalne samouprave.

Članovi i članice odbora Omladinskog fonda će učestvovati na 2 obuke koje će im omogućiti da prate realizaciju projekata i podržavaju grupe mladih koje ih realizuju. Članovi odbora Omladinskih fondova će takođe blisko sarađivati sa drugim članovima i članicama odbora Omladinskih fondova sa Zapadnog Balkana.

 

 

 

 

Da li želiš da postaneš član/ica odbora Omladinskog fonda?

 • Da li imate između 18 i 32 godine?
 • Da li imate prethodno iskustvo u podršci mladima u vašoj zajednici?
 • Da li prepoznajete potrebe mladih u vašem gradu/opštini?
 • Da li želite da dobrovoljno doprinosite radu Omladinskog fonda za mlade 10 meseci nakon što ste postali deo Omladinskog fonda?
 • Da li želite da sarađujete sa mladim ljudima iz vaše zajednice i regiona Zapadnog Balkana na razvoju zajednice i pomirenju?

Šta te očekuje ako postaneš član/ica Omladinskog fonda?

 • Obavezna trodnevna obuka za upravljanje projektima u julu 2024. u Srbiji.
 • Obavezna trodnevna obuka o razvoju zajednice i regionalnoj saradnji u julu/avgustu 2024 u Srbiji.
 • Sastanci, treninzi i saradnja sa predstavnicima PEN-a, PRONI-ja i Fondacije Ana i Vlade Divac.
 • Promovisanje programa i edukacija mladih o razvoju projekata i dobijanju sredstava i podrške za rešavanje lokalnih problema mladih I načinu povezivanja mladih na Zapadnom Balkanu.
 • Promovisanje saradnje među mladima I pomirenju na Zapadnom Balkanu
 • Odbor Omladinskog fonda će upravljati fondom sa ukupnim budžetom od 7.000 dolara po lokalnoj samoupravi.
 • Otvaranje poziva za projekte neformalnih grupa mladih u vašem gradu do 1.000 dolara po projektu.
 • Prijem, čitanje i bodovanje projektnih prijava i odabir prijava za intervjue (preliminarna selekcija).
 • Intervjui sa mladim ljudima koji su poslali projektnu prijavu i donošenje odluka zajedno sa ostalim članovima odbora koji će omladinski projekti dobiti podršku iz Omladinskog fonda.
 • Informisanje grupa o rezultatima konkursa.
 • Organizacija potpisivanja ugovora i dodele sredstava za odobrene projekte.
 • Praćenje realizacije projekta, evaluacija i izveštavanje.
 • Saradnja sa članovima i članicama drugih odbora Omladinskih fondova u zemlji I u regionu Zapadnog Balkana

Ako želite da steknete nove veštine i upoznate sjajne ljude i mislite da možete poboljšati kvalitet života mladih u vašoj opštini/gradu I takođe uticati na pozitivne promene na Zapadnom Balkanu kao član/ica odbora Omladinskog fonda, prijavite se popunjavanjem prijavnog formulara koji je dostupan ovde:

Prijavi se i postani član/ica Omladinskog fonda

Rok za prijavu je do 1. jula 2024. godine.

Sve osnovne troškove u vezi sa vašim učešćem na planiranim događajima, uključujući putovanje, smeštaj i obroke tokom vašeg učešća snose organizatori.

Obavestićemo vas o intervjuu i daljim koracima selekcije do 07. jula 2024. godine. Za više informacija kontaktirajte nas na [email protected].

Omladinski fondovi su deo projekta Regionalno partnerstvo mladih koji nastoji da razvije novu generaciju lidera na Zapadnom Balkanu. Za više informacija posetite Instagram stranicu: wb_youth_partnerships.

Projekat Regionalno partnerstvo mladih podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u partnerstvu sa Međunarodnim republikanskim institutom (IRI), Beogradskim centrom za bezbednosnu politiku (BCBP), Fondacijom Ana i Vlade Divac, PRONI Centrom za omladinski razvoj, Mrežom vršnjačkih edukatora (PEN), Kosovskim centrom za bezbednosne studije (KCSS) i Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Sarajevu (FPN UNSA).

 

PRIJAVI SE

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti