O projektu:

U maju 2014. godine, Srbiju i region zadesile su katastrofalne poplave koje su za sobom ostavile pustoš i ljudske žrtve. Najviše su stradale opštine Obrenovac, Svilajnac, Paraćin, Krupanj. Stradala su domaćinstva, kuće, javni objekti, od čega najviše vrtići i škole. Fondacija je nakon majskih poplava, svu pomoć usmerila stanovništvu u poplavljenim područjima. U okviru projekta za obnovu poplavljenih područja, Fondacija je pružala pomoć u obnovi oštećenih kuća kroz dodelu građevinskog materijala i nabavku nameštaja, dodelu grantova za obnovu uništene poljoprivredne proizvodnje i porodičnih biznisa, obnovljala oštećene vrtiće, škole i sportske terene. 

Rezultati:  

Zahvaljujući podršci donatora, Fondacija Ana i Vlade Divac obnovila je  142 porodične kuće u Obrenovcu, Svilajncu, Paraćinu, Trsteniku, Mionici i Bijeljini kroz dodelu građevinskog materijala a 51 porodica je dobilo novi nameštaj. Pored toga, Fondacija je dodelila 217 grantova za obnovu oštećene poljoprivredne proizvodnje i porodičnih biznisa u Obrenovcu, Svilajncu Valjevu, Osečini, Malom Zvorniku i Ljuboviji, Bijeljini (BiH) i Orašju (BiH). Osim obnove porodičnih kuća, gazdinstava i porodičnih biznisa, Fondacija je u poplavljenim područjima obnavljala i javne objekte od značaja za funkcionisanje lokalne zajednica. Fondacija je obnovila 6 škola, 3 vrtića, 2 centra za decu sa smetnjama u razvoju i 11 sportskih terena i sala u Obrenovcu, Krupnju, Bogatiću, Ljuboviji, Jelavu, Bašinu, Medoševcu, Gornjem Milanovcu, Smederevskoj Palanci, Paraćinu i Tekiji.

0

obnova porodičnih kuća

0

porodica dobilo novi smeštaj

0

grantova za obnovu

0

škola, vrtića, centra za decu sa smetnjama u razvoju

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti