Cilj projekta “Slavimo raznolikost” je promocija različitosti kroz angažovanje mladih na polju multietničkog razumevanja, kulturne raznolikosti i manjinskih prava.

Nepoznavanje drugih put je ka predrasudama i strahu, koji je baza za sve vrste antidemokratskih praksi, ksenofobije i diskriminacije. Želimo da okupimo mlade iz nacionalno, etnički i kulturološki različitih sredina i omogućimo im, da kroz razmene i aktivizam u potpuno različitoj sredini od njihove, smanje etničku distancu i doprinesu stvaranju klime međuetničkog razumevanja. 

U okviru projekta povezuje se rad škola i učeničkih parlamenata, a učestvuje 6 škola iz Srbije:
I par: Gimnazija „Sava Šumanović“ Šid i Tehničkom školom Vladičin Han, 
II par: Politehnička škola Subotica i Ekonomsko-Trgovinskom školom, Vranje, 
III par: Poljoprivredna škola sa domom učenika ''Ljubo Mićić'' Požega i Srednjom poljoprivrednom prehrambenom školom "Stevan Petrović - Brile" Ruma

Uspostavljanjem programa razmene mladih aktivista, projekat će omogućiti otvaranje šire perspektive i pogleda na ključna pitanja, te povećati uticaj mladih žena i muškaraca na različitost u društvu. Posete i razmene osmišljavaju i vode učenički parlamenti uz podršku nastavnika i Fondacije Divac.

Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet.

 Nelson Mandela

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti