Obrazovanje za digitalnu ekonomiju

 

U okviru projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju“ koji realizujemo sa NCR Fondacijom, u saradnji sa Centrom za promociju nauke, podržano je devet srednjih škola širom Srbije koje su dobile opremu za održavanje savremene nastave i vannastavnih aktivnosti iz STEM oblasti. 

Zahvaljujući donacijama u vrednosti od 3.1 miliona dinara kvalitetnije obrazovanje iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) imaće više od 5.000 učenika u školama u Novom Pazaru, Subotici, Požarevcu, Pirotu, Zemunu, Ruskom Krsturu, Pančevu, Kraljevu i Beogradu.

Pored nabavke pomenute opreme, deo projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju“, čine i naučni kampovi i karavani za unapređenje znanja i interesovanja učenika za STEM discipline. Takođe, 120 polaznika koji žele da naprave prvi korak ka IT svetu bilo je u prilici da završi besplatni kurs prekvalifikacije u okviru neprofitne škole IT Bootcamp.

Obezbeđivanjem savremene školske opreme, usavršavanjem veština nastavnika, informisanjem, motivisanjem i usmeravanjem učenika prema STEM disciplinama, kao i besplatnom prekvalifikacijom, Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR fondacija će u okviru projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju“ pomoći učenicima i studentima da steknu veštine koje su im neophodne za profesije budućnosti i da funkcionalno upotrebe znanje tokom daljeg školovanja i profesionalnog razvoja.

Projekat „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju“ je nastavak prethodna dva projekta koje smo realizovali zajedno sa NCR Fondacijom i Centrom za promociju nauke i u okviru kojih smo podržali 17 srednjih škola koje su dobile sredstva za nabavku opreme. 

Video https://www.youtube.com/watch?v=sIGyBMnonsA&t=69s

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti