Jedna od četiri strateške oblasti kojima se Fondacija bavi jeste Razvoj filantropije, kroz koji želimo da podstaknemo solidarnost i duh zajedništva u društvu.  Filantropija u Srbiji ima dugu i bogatu tradiciju, ali je u vreme tranzicije i ekonomske krize, neophodno podsticati.

Sama reč filantropija vodi poreklo od grčkih reči „philos“ (prijatelj) i „anthropos“ „čovek“ i opisuje dobru volju prema ljudima i čovečanstvu i dobrotvorna davanja za opšte dobro. Na srpskom jeziku se najčešće prevodi kao dobročinstvo ili čovekoljublje.

Fondacija preko niza aktivnosti podstiče razvoj filantropije, kako individualne tako i korporativne. Individualna filantropija predstavlja pojedinačne donacije građana u dobrotvorne svrhe a korporativna predstavlja donacije privatnog sektora i kompanija u dobrotvorne svrhe. Veliki broj donatora, pojedinaca i kompanija učestvovao je do sada u akcijama Fondacije i dao veliki doprinos našim projektima.

Osim toga, Fondacija je u okviru Srpskog filantropskog foruma (koji okuplja fondacije, organizacije i kompanije zainteresovane za razvoj dobročinstva u Srbiji) radila na podizanju svesti o važnosti ove teme.

 

Rezultati:

Podršku Fondaciji je dalo 650.000 pojedinaca, kompanija i organizacija.

 

 

0

pojedinaca koji su podržali fondaciju

0

kompanija koje su podržale fondaciju

0

organizacije koje su podržale fondaciju

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti