Održan poslednji Serbia Business Run u ovoj sezoni

Na Adi Ciganliji je juče održan Schneider Electric Belgrade Business Run, sa do sada najvećim brojem takmičara iz kompanija koje posluju u Srbiji. Ovo je najveći tim bilding događaju u našoj zemlji u kojem je ove godine učestvovalo blizu 8000 takmičara iz više od 380 preduzeća. Nakon istrčanih 5 kilometara takmičari su na Adi Ciganliji zasluženo uživali u najvećoj biznis žurci, za čiju sjajnu atmosferu je bio zadužen Marko Luis.

U trci čestvuju zaposleni iz kompanija, udruženja, javnih preduzeća, škola i fakulteta i drugih organizacija, bez ograničenja pola i broja učesnika, a svaku kompaniju predstavlja jedan kompanijski tim.  Ove godine, u trci na Adi učestvovalo je i troje zaposlenih u Fondaciji Ana i Vlade Divac.

Veroljub Zmijanac, izvršni direktor serije je povodom trke u Beogradu rekao: “Ove godine smo se potrudili da organizaciju biznis trke u Beogradu podignemo na najviši mogući nivo. Podelili smo trku u 5 talasa kako bi svako ko želi da napravi rezultat imao manje gužve da postigne lični rekord”.

Serbia Business Run je prošle godine u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac  pokrenuo i kampanju “Trka za šume” sa ciljem da društveno najodgovornije kompanije doniraju stabla koja će krajem godine biti zasađena na lokaciji odabranoj u saradnji sa ovogodišnjim partnerom, Vojvodina šumama.

“Jedno od najvećih dostignuća koje smo dostigli je to što smo osvestili Serbia Business Run kao platfromu za promene, te postavili sebi važan cilj da do 2025. budemo prvi 100% održivi sportski događaj u zemlji. Zahvaljući saradnji sa kompanijom Schneider Electric, koja je naslovni sponzor maratona u Parizu, radimo na inicijativama koje kreiraju praksu zelenih sportskih događaja,” zaključio je Zmijanac.

Serbia Business Run tradicionalno podržavaju kompanije kojima je zdrav način života i aktivnost zaposlenih jedna od suštinskih vrednosti. Na osnovu velike potrebe da doprinesu očuvanju životne sredine organizatori su svoju misiju usmerili ka tome da Serbia Business Run za 5 godina postane najveći sportski događaj u regionu koji je potpuno održiv. Na trkama koje su održane u Novom Sadu, Subotici, Nišu I Beogradu koristila su se inovativna tehnološka rešenja poput solarnih panela, pametnih klupa i reciklažnog sistema.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti