U kabinetu predsednika opštine Kuršumlija, 15 mladih poljoprivrednika zvanično je potpisalo ugovore o donaciji koju je obezbedila Opština Kuršumlija u saradnji sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac".

Predsednik opštine Kuršumlija - Radoljub Vidić, čestitao je mladim ljudima koji su dobili bespovratna sredstva. On je tom prilikom istakao da se donacija odnosila na nabavku stoke, materijala za rad, opreme za razvoj poljoprivrednih aktivnosti i građevinskog materijala za poljoprivredne objekte.

"Čestitam mladim ljudima koji su dobili donaciju, u nadi da će istu iskoristiti na adekvatan način. Ovaj projekat smo realizvali zajedno sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac", ukupne vrednosti od milion i osamsto hiljade dinara. Vidić je istakao da će se uspešna saradnja sa ovom Fondacijom nastaviti i u nastupajućem periodu.

U ime Fondacije "Ana i Vlade Divac" - Nada Obradović, ukazala je na važnost ovog projekta. U proteklih godinu dana ova fondacija podržala je 208 mladih poljoprivrednika iz 22 opštine u Srbiji da započnu svoj posao u poljoprivredi u ukupnoj vrednosti od 345.000 dinara. Ona je tim povodom istakla da je 65 kandidata konkurisalo na Javnom pozivu u maju mesecu, a 15 njih je dobilo donaciju.

Dragiša Stepanović iz kuršumlijskog sela Zebice, zahvalio je Opštini Kuršumlija i Fondaciji "Ana i Vlade Divac". On je dodao da će mu rotaciona kosa za košenje trave, u velikoj meri pomoći da lakše i efikasnije obavlja poljoprivredne radove.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti