FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC POTPISALA UGOVORE O DONACIJI GRAĐEVINSKOG MATERIJALA ZA OBNOVU 13 KUĆA U SVILAJNCU OŠTEĆENIH U POPLAVAMA

Fondacija Ana i Vlade Divac potpisala ugovore o donaciji građevinskog materijala za obnovu 13 kuća u Svilajncu

Svilajnac, 20. avgust 2014. - Fondacija “Ana i Vlade Divac” potpisala je danas ugovore o donaciji građevinskog materijala  sa 13 ugroženih porodica sa teritorije opštine Svilajnac čije su kuće oštećene u poplavama.    Ukupna vrednost donacije je preko 5 miliona dinara a sredstva za obnovu kuća prikupljena su zahvaljujući individiualnim donatorima iz zemlje i inostranstva.

Projekat implementira partnerska organizacija “Vizija” iz Kragujevca. Materijali za obnovu kuća će biti isporučeni do sredine septembra a rok za završetak projekta obnove kuća je 1. novembar 2014. godine.

U saradnji sa opštinom Svilajnac a na osnovu definisanih kriterijuma koje je utvrdila Komisija za izbor korisnika, odabrano je 13 porodica kojima će biti dodeljen građevinski materijal za obnovu kuća. 

Uključujući i kuće u opštini Svilajnac, Fondacija Ana i Vlade Divac će  uz podršku korporativnih I individualnih donatora kroz dodelu građevinskog materijala obnoviti ukupno  48 porodičnih kuća iz poplavljenih područja.