Fondacija „Ana i Vlade Divac" u partnerstvu sa Udruženjem Jelek, a uz podršku Delegacije  Evropske unije u Republici Srbiji, raspisuje Konkurs za samohrane mame

Fondacija Ana i Vlade Divac objavljuje  Konkurs za samohrane mame, za podršku započinjanju sopstvenog biznisa ili unapređenju postojećeg, za deset samohranih porodica sa prebivalištem u jednoj od opština sa teritorije Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Leskovca i Niša. Odabrane porodice biće podržane sa maksimalnim iznosom od 115.500,00 dinara.

Konkurs za samohrane mame je deo projekta “Jačanje ljudskih prava i ekonomsko osnaživanje  samohranih majki u Srbiji”,koji sprovodi Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u partnerstvu sa Udruženjem Jelek, a uz podršku Delegacije  Evropske unije u Republici Srbiji.

 

 

Ko može da učestvuje na konkursu?

  • Jednoroditeljske porodice u kojima je nosilac domaćinstva žena
  • Samohrane majke koje žele da započnu sopstveni biznis i/ili unaprede postojeći
  • Samohrane majke sa decom ispod 26 godina starosti
  • Državljanke Republike Srbije
  • Imaju prebivalište u jednoj od opština sa teritorije Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Leskovca i Niša

 

Kako konkurisati za Konkurs za samohrane mame?

Smernice za podnošenje prijava i Prijavni  obrazac može se  preuzeti sa sajta www.fondacijadivac.org i sajta www.udruzenjejelek.org.rs , a za sva pitanja vezano za procedure prijavljivanja na konkurs možete se obratiti koordinatoru projekta, Ivoni Gvozdenović putem elektronske pošte na email: [email protected] ili telefonom na broj 062797765 radnim danom od 13 do 15 sati) kao i u jednom od udruženja samohranih roditelja u svakom gradu, gde se može preuzeti i prijavni obrazac:

  1. Beograd-Udruženje “Jelek”, kontakt osoba - Nataša Gligorijević, 062 86 44 794
  2. Leskovac- Udruženje “Naš cilj” Leskovac, kontakt osoba - Jelena Bakić, telefon 061 64 77 522
  3. Niš - Udruženje “Gnezdo” Niš, kontakt osoba - Borjana Šikuljak, 060 0291131
  4. Novi Sad - Udruženje “Roditelj” Novi Sad, kontakt osoba - Sanja Gavrilović, 063 556 805 
  5. Kragujevac - Udruženje “Lastavica” Kragujevac, kontakt osoba - Svetlana Ranković, 062 216 506

Podnosioci prijave mogu podneti samo jedan zahtev za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 115.500,00dinara. Pomoć nije novčana nego u robi i uključuje nabavku stoke, pribora za rad, mašina, aparta i/ili razvoj proizvodnih, uslužnih ili poljoprivrednih aktivnosti, a deo sredstava može se usmeriti na dodatne treninge i obuke.Podnosiocima prijave, čije ideje budu odobrene, biće pružena konsultantska podrška od strane stručnjaka koje angažuje Fondacija u trajanju od deset meseci.

 

Krajnji rok za dostavljanje prijava  je 21. septembar 2014. 

 

Preuzmite smernice

Preuzmite prijavni formular

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti