Kompanija Wiener Stadtische osiguranje donirala 45.000 evra Fondaciji Ana i Vlade Divac, za rekonstrukciju 10 kuća oštećenih u poplavama

 

Beograd,1. septembar 2014, - Kompanija Wiener Stӓdtische osiguranje donirala je 45.000 evra Fondaciji Ana i Vlade Divac, koja će nabaviti i dodeliti građevinski materijal za obnovu deset porodičnih kuća oštećenih u poplavama. Do sredine novembra će na taj način biti obnovljeno pet kuća u Obrenovcu i pet kuća u Gornjem Milanovcu - opštinama sa kojima je Fondacija potpisala Memorandum o razumevanju.

U toku je procena štete na terenu od strane stručnih timova Fondacije, u narednim danima biće odabrani korisnici donacija a materijal za obnovu kuća će biti isporučen do sredine septembra. Rok za završetak projekta obnove kuća je 15. novembar 2014. godine.

“Donacija kompanije Wiener Stӓdtische osiguranje deo je humanitarnog projekta “Wiener uz Srbiju”, koji je započet odmah po nastanku katastrofalnih poplava: u prvoj fazi Projekta uručeni su paketi humanitarne pomoći (hrana I kućna hemija) u više od 600 domaćinstava u poplavljenim područjima, kao I oprema za ispumpavanje vode I sušenje objekata u pet poplavljenih opština. Ova donacija predstavlja drugu fazu, koja podrazumeva rekonstrukciju deset kuća oštećenih u poplavama”, rekla je Svetlana Smiljanić, član IO Wiener Stӓdtische osiguranje.

Fondacija Ana i Vlade Divac će uz podršku korporativnih i individualnih donatora kroz dodelu građevinskog materijala obnoviti ukupno  49 porodičnih kuća iz poplavljenih područja. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti