Veliko srce na Petrovaradinu

Novi Sad, 10. septembar 2014 U okviru projekta Veliko srce Eurobank i Fondacija Ana i Vlade Divac obnovili su dvorište vrtića Čigra na Petrovaradinu u Novom Sadu.

Ovo je 22. vrtić koji je podržan u okviru ovog projekta za četiri godine trajanja, a sam vrtić, najstariji u tom delu grada, nedavno je rekonstruisan i ponovo je otvorio svoja vrata za najmlađe Novosađane. Sprave su prilagođene za korišćenje i od strane dece sa invaliditetom. Pored toga, mališani su tokom ovog projekta obradovani knjigama iz knjižnog fonda izdavačke kuće Laguna, pa će tako najmlađi koji pohađaju ovaj vrtić uživati u uzbudljivim putovanjima uz pomoć novih knjiga.

 

Veliko srce je do sada obradovalo više od 8.500 mališana, uključujući više od 550 najmlađih stanovnika Uba čiji je vrtić stradao u poplavama, a koji je u potpunosti obnovljen zahvaljujući ovom projektu Eurobank i Fondacije Ana i Vlade Divac.

„Eurobank je organizovala interni konkurs u okviru kojeg su birani vrtići kojima će se pružiti podrška u nastavku projekta Veliko srce. Sa zadovoljstvom ističem da je vrtić Čigra izabran kao objekat u čijem dvorištu će biti postavljene nove sprave za igru kako bi sva naša deca imala podjednake uslove za rast i učenje. Posebno sam srećan zbog toga što je Čigra najstariji vtić u ovom delu gradu, a dugo je bio i jedini. Zahvaljujući dodatnom trudu Velikog srca, od danas je sigurno i jedan od najlepših,“ ističe Miodrag Barač, šef filijale Eurobank Novi Sad.

„Sa velikim zadovoljstvom otvaramo 22. obnovljeno dvorište vrtića u okviru projekta Veliko srce. Sa Eurobank sarađujemo već pune četri godine i drago mi je da je upravo ova saradnja doprinela osmehu dece Novog Sada“, izjavio je Vlade Divac, Fondacija Ana i Vlade Divac.

Kartica koja ima veliko srce - MasterCard kartica „Veliko srce“ - koristi se kao svaka standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje mališana u Srbiji. Građani koji se odluče za upotrebu ove jedinstvene kartice nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju podržavajući rekonstrukciju igrališta i uvođenje biblioteka u predškolske ustanove širom Srbije.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti