Kompanija Procter & Gamble i Fondacija Ana i Vlade Divac vraćaju vrtić Nevena građanima Obrenovca

Beograd, 16.9.2014U saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, kompanija Procter & Gamble i brendovi Ariel, Pampers i Fairy, uspešno su završili renoviranje vrtića Nevena u Obrenovcu. Ovaj vrtić, koji brine o više od 380 mališana iz Obrenovca, ozbiljno je nastradao tokom poplava koje su se desile ovog proleća. Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, Ljubiša Antonijević, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ana i Vlade Divac, Stefan Petrović, direktor kompanije P&G Srbija i brojni predstavnici lokalne samouprave prisustvovali su današnjoj svečanoj ceremoniji otvaranja renoviranog vrtića.

 

 

Gospođa Tanja Osmokrović, majka deteta koje pohađa vrtić Nevena, rekla nam je kako se osećala kada je čula da je vrtić poplavljen: “Bili smo očajni jer nismo znali šta ćemo sa detetom. Nemamo nikoga ko bi o njemu mogao da brine kod kuće. Sada kada je vrtić ponovo otvoren, osećamo se kao da se naš život vratio u normalu”.

“Pomislite na više od 360 dece koja su pohađala vrtić Nevena pre poplava. Meni i mom kolektivu bilo je nezamislivo teško da im saopštimo da ne znamo šta će se dalje dešavati: da li ćemo, i kada, biti u mogućnosti da ponovo otvorimo vrata našeg vrtića za decu, niti šta da radimo sa njima u međuvremenu. Zbog svega toga je ova značajna donacija kompanije Procter & Gamble i Fondacije Ana i Vlade Divac omogućila normalizaciju života dece i roditelja za manje od 3 meseca nakon poplava”,rekao je Miloš Desančić, direktor vrtića.

U svom obraćanju, Vlade Divac je naglasio sledeće: “Zahvaljujući saradnji sa našim partnerom, kompanijom P&G, danas otvaramo renovirani vrtić Nevena u Obrenovcu i srećni smo što ponovo vidimo decu da se ovde smeju i igraju. Zadovoljstvo mi je što mogu da najavim nastavak naše saradnje. Zahvaljući ukupnoj donaciji kompanije P&G od preko 220.000 dolara, pored ovog vrtića, u Obrenovcu ćemo obnoviti Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju, a obnavljamo i najmanje 20 oštećenih kuća u opštinama Paraćin i Svilajnac. Zahvalni smo našem partnerukompaniji P&G na podršci, i ponosni smo na našu saradnju koja će ljudima u ovim opštinama, omogućiti povratak normalnom životu”.

“Pomaganje ugroženima na pravi način je sastavni deo srži naše kompanije. Zajedno sa našim partnerima iz Fondacije Ana i Vlade Divac želimo da vratimo osećaj normalnosti u živote onih koji su još uvek u lošem stanju, a danas smo srećni što vraćamo vrtić na upotrebu više od 360 dece iz ove zajednice”,rekao je Stefan Petrović, direktor kompanije P&G Srbija.

U nastavku, Petrović je izjavio:“Zajedno sa našim partnerima i Fondacijom Ana i Vlade Divac u oktobru ćemo pokrenuti novu kampanju u prodajnim objektima, koja će nam pomoći da renoviramo još više kuća ugroženih porodica pre zime.”

O kompaniji Procter & Gamble 

P&G svojim brendovima uslužuje oko 4.8 milijardi ljudi širom sveta. Kompanija ima jedan od najačih portfolia pouzdanih, kvalitetnih i vodećih brendova, uključujući including Ace®, Always®, AmbiPur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Duracell®, Fairy®, Febreze®, Fusion®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Iams®, Lenor®, Mach3®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Prestobarba®, SK-II®, Tide®, Vicks®, Wella® i Whisper®. P&G zajednica posluje u oko 70 zemalja širom sveta. Za najnovije vesti i detaljnije informacije o kompaniji P&G i njenim brendovima, molimo Vas posetite sajt  www.pg.com

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti