Rekonstrukcija kuća i biblioteke u Obrenovcu
Wiener Stӓdtische osiguranje rekonstruiše 15 kuća u Obrenovcu kroz donaciju od 45.000 evra, a kompanija Wiener Re biblioteku Prve obrenovačke osnovne škole i još dve kuće kroz donaciju od 40.000 evra, u partnerstvu sa Fondacijom Ana i Vlade Divac
 
Ukupno 15 kuća u Obrenovcu biće rekonstruisano zahvaljujući donaciji kompanije Wiener Stӓdtische osiguranje, a biblioteka Prve obrenovačke osnovne škole i još dve porodične kuće rekonstruisaće se donacijom kompanije Wiener Re, upućenom Fondaciji Ana i Vlade Divac.
 
Od ukupno 15 porodica, sedam je već dobilo građevinski materijal za obnovu kuća oštećenih u poplavama i radovi su već počeli, a potpisani su ugovori sa još osam porodica iz Obrenovca o dodeli građevinskog materijala. Ukupna vrednost donacije kompanije Wiener Stӓdtische osiguranje za ove svrhe je 45.000 evra.
U okviru donacije kompanije Wiener Re za obnovu biblioteke biće izvedeni svi neophodni građevinski radovi, nabavljen nameštaj, oprema, knjige i lektira. Zgrada biblioteke Prve obrenovačke osnovne škole je objekat koji datira iz 1830. godine i jedno je od najstarijih kulturno istorijskih zdanja  u Obrenovcu.  Za te radove, kao I rekonstrukciju još dve porodične kuće, kompanija Wiener Re je Fondaciji Ana i Vlade Divac donirala 40.000 evra.
 
Radovi na objektima će biti završeni do kraja novembra, kako bi se porodice uselile u svoje domove a oko 620 učenika Škole nastavilo da koristi biblioteku.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti