Opremljen Montesori kabinet za decu sa  smetnjama u razvoju iz Čačka

UŠĆE Shopping Centar, u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Udruženjem mladih privrednika Srbije, opremio je Montesori kabinet za decu sa posebnim potrebama iz Čačka, kako bi im zajedno olakšali i obezbedili jednake šanse za obrazovanje. Sredstva za opremanje kabineta prikupljena su tokom akcije „Kolačić sreće“, koja je pokrenuta u martu ove godine.

„Zahvaljujem se Fondaciji Ane i Vlade Divca kao i svim partnerima koji su učestvovali u opremanju Montesori sobe koja je jedinstvena na ovim prostorima. Ovaj kabinet veoma će pomoći našim učenicima, a i đacima redovnih škola koji dolaze na dodatnu podršku i doprineti unapređenju nihovih manipulativnih, čulnih i jezičkih sposobnosti“, istakao je Milorad Đondrić, direktor škole „1. Novembar“.

„Kupovinom kolačića sreće, hiljade posetilaca šoping centra UŠĆE, kao i ostali građani iz cele Srbije, postali su deo zajedničke vizije o boljoj budućnosti dece u Srbiji. Ponosni smo na veliki odziv i na činjenicu da su građani Srbije humani i savesni. Sva naša deca zaslužuju jednake šanse za obrazovanje, a na nama je im to i omogućimo“, rekla je Aleksandra Janković, menadžer za odnose sa javnošću i komunikacije UŠĆE Shopping Centra.

Primenom Montesori metoda kod deteta se zadovoljava potreba za redom, orijentacijom, istraživanjem, tačnošću i preciznošću, komunikacijom i samousavršavanjem, a didaktički materijal ovog specijalnog kabineta pomaže mališanima da se samostalno brinu o sebi, svojoj okolini, ali i drugim ljudima.

„Veliko nam je zadovoljstvo  što smo sa partnerima organizovali ovu akciju i što smo zahvaljujući podršci svih onih koji žele da pomognu u prilici da moderno opremimo jednu od institucija koja brine o ugroženoj deci. Akcijom “Kolačić sreće” potvrđujemo posvećenost sva tri partnera društvenoj odgovornosti i podršci našim najugroženijim sunarodnicima”, rekao je Uroš Delić iz Fondacije Ane i Vlade Divac.

Kabinet je otvoren na dan škole „1. novembar“, a nakon svečane priredbe organizovane tim povodom Filip Radojičić, predsednik Udruženja mladih privrednika Srbije je istakao: „Udruženje, u saradnji sa Fondacijom Divac i UŠĆE Shopping Centrom, je pokrenulo akciju „Kolačić sreće“ sa ciljem da da primer i da motiviše kompanije, asocijacije i  udruženja da slede pozitivan primer i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kao mladi poslovni ljudi pozivamo sve koji bi da se upuste u poslovne vode da nam se pridruže, ali i da vode računa o sredini u kojoj posluju.“

Fondacija "Ana i Vlade Divac" se zahvaljuje mladim liderima PortalMladi.com-a koji su tokom rođendanske proslave portala održanog 14. septembra 2014. u Domu omladine Beograda zajedno sa svojim gostima prikupili 16.900 dinara za opremu škola u Čačku i Bašinu.

Nastavkom akcije „Kolačić sreće“, kao deo kampanje „Jedan u milion“, pored donirane opreme, svi posetioci UŠĆE Shopping Centra još uvek imaju priliku da pomognu đacima škole iz Čačka.