Opremljen Montesori kabinet za decu sa  smetnjama u razvoju iz Čačka

UŠĆE Shopping Centar, u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Udruženjem mladih privrednika Srbije, opremio je Montesori kabinet za decu sa posebnim potrebama iz Čačka, kako bi im zajedno olakšali i obezbedili jednake šanse za obrazovanje. Sredstva za opremanje kabineta prikupljena su tokom akcije „Kolačić sreće“, koja je pokrenuta u martu ove godine.

„Zahvaljujem se Fondaciji Ane i Vlade Divca kao i svim partnerima koji su učestvovali u opremanju Montesori sobe koja je jedinstvena na ovim prostorima. Ovaj kabinet veoma će pomoći našim učenicima, a i đacima redovnih škola koji dolaze na dodatnu podršku i doprineti unapređenju nihovih manipulativnih, čulnih i jezičkih sposobnosti“, istakao je Milorad Đondrić, direktor škole „1. Novembar“.

„Kupovinom kolačića sreće, hiljade posetilaca šoping centra UŠĆE, kao i ostali građani iz cele Srbije, postali su deo zajedničke vizije o boljoj budućnosti dece u Srbiji. Ponosni smo na veliki odziv i na činjenicu da su građani Srbije humani i savesni. Sva naša deca zaslužuju jednake šanse za obrazovanje, a na nama je im to i omogućimo“, rekla je Aleksandra Janković, menadžer za odnose sa javnošću i komunikacije UŠĆE Shopping Centra.

Primenom Montesori metoda kod deteta se zadovoljava potreba za redom, orijentacijom, istraživanjem, tačnošću i preciznošću, komunikacijom i samousavršavanjem, a didaktički materijal ovog specijalnog kabineta pomaže mališanima da se samostalno brinu o sebi, svojoj okolini, ali i drugim ljudima.

„Veliko nam je zadovoljstvo  što smo sa partnerima organizovali ovu akciju i što smo zahvaljujući podršci svih onih koji žele da pomognu u prilici da moderno opremimo jednu od institucija koja brine o ugroženoj deci. Akcijom “Kolačić sreće” potvrđujemo posvećenost sva tri partnera društvenoj odgovornosti i podršci našim najugroženijim sunarodnicima”, rekao je Uroš Delić iz Fondacije Ane i Vlade Divac.

Kabinet je otvoren na dan škole „1. novembar“, a nakon svečane priredbe organizovane tim povodom Filip Radojičić, predsednik Udruženja mladih privrednika Srbije je istakao: „Udruženje, u saradnji sa Fondacijom Divac i UŠĆE Shopping Centrom, je pokrenulo akciju „Kolačić sreće“ sa ciljem da da primer i da motiviše kompanije, asocijacije i  udruženja da slede pozitivan primer i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kao mladi poslovni ljudi pozivamo sve koji bi da se upuste u poslovne vode da nam se pridruže, ali i da vode računa o sredini u kojoj posluju.“

Fondacija "Ana i Vlade Divac" se zahvaljuje mladim liderima PortalMladi.com-a koji su tokom rođendanske proslave portala održanog 14. septembra 2014. u Domu omladine Beograda zajedno sa svojim gostima prikupili 16.900 dinara za opremu škola u Čačku i Bašinu.

Nastavkom akcije „Kolačić sreće“, kao deo kampanje „Jedan u milion“, pored donirane opreme, svi posetioci UŠĆE Shopping Centra još uvek imaju priliku da pomognu đacima škole iz Čačka.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti