Odabrano deset finalistkinja na "Konkursu za samohrane mame"

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava samohranim majkama koje žele da započnu i/ili prošire već postojeći posao objavljen je u pet gradova u Srbiji (Beograd, Niš, Novi Sad, Leskovac i Kragujevac), 21. augusta i bio je otvoren mesec dana.

Na konkurs je stiglo 26 prijava iz svih  pet gradova. Nakon što su predstvnik fondacije i biznis konsultant obišli sve prijavljene kandidatkinje koje su ispunjavale uslove konkursa, komisija za odabir sastavljena od predstavnika Fondacije, predstavnika udruženja Jelek, biznis konsultanta i predstavnika Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, odabrala je 10 najboljih poslovnih ideja kojima će biti dodeljena sredstva u iznosu od 115.500,00 dinara. Pomoć nije novčana, nego u robi i uključuje nabavku stoke, pribora za rad, mašina, aparata i/ili razvoj proizvodnih, uslužnih ili poljoprivrednih aktivnosti, a deo sredstava može se usmeriti na dodatne treninge i obuke.

Podržano je dest poslovnih ideja : 3 iz Beograda,1 iz  Leskovca , 2 iz Kragujevca, 2 Novi Sad i 2 iz Niša. Devet iz kategorije pojedinci i jedna iz kategorije biznisa.  

Listu odbaranih ideja možete preuzeti ovde

U narodenom periodu, kako bi se obezbedila uspešna realizacija poslovnih ideja koje su podržane, obezbeđena je konsultantska pomoć i podrška razvoju pojedinačnih poslovnih planova.

Konkurs za samohrane mame, Fondacija “Ana i Vlade Divac” pokrenula je u okviru projekta Jačanje ljudskih prava i ekonomsko osnaživanje samohranih majki u Srbiji, koji se realizuje u partnerstvu sa Udruženjem Jelek, a  finansira Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti