Završava se rekonstrukcija 18 porodičnih kuća i Biblioteke Prve obrenovačke osnovne škole, oštećenih tokom majskih poplava, za koje su sredstva obezbedile kompanija Wiener Stadtische osiguranje, i Wiener Re reosiguravajuća kuća. Ukupna vrednost donacija je 95.500 evra, a projekat realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac.

Wiener Stadtische osiguranje, Wiener Re i Fondacija Ana i Vlade Divac:  Počelo useljavanje obnovljenih kuća u Obrenovcu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kompanija Wiener Stӓdtische osiguranje, reoisuravajuće kompanije Wiener Re i Fondacije Ana i Vlade Divac obišao prve useljene od ukupno 18 kuća u Obrenovcu, i Biblioteku Prve obrenovačke osnovne škole, koje je Fondacija obnovila sredstvima ove dve kompanije.

Kompanija Wiener Stӓdtische osiguranje i Wiener Re reosiguravajuća kuća uputile su donacije ukupne vrednosti 95.500 evra Fondaciji Ana i Vlade Divac, za rekonstrukciju ukupno 18 kuća u Obrenovcu oštećenih tokom majskih poplava, kao i obnovu Biblioteke Prve obrenovačke osnovne škole.

Kompanija Wiener Stadtische osiguranje obezbedila je rekonstrukciju 15 porodičnih kuća u naselju Tamnava u Obrenovcu, sredstvima u visini 47.500 evra. Ovo je deo šireg projekta „Wiener za Srbiju“, vrednog ukupno 105.000 evra, kroz koji je u prvoj fazi više od 600 najugroženijih porodica u prvim danima nakon poplava dobilo humanitarne pakete hrane i sredstava za higijenu.

Reosiguravajuća kompanija Wiener Re uz podršku matične kompanije VIG Re iz Praga,donirala je Fondaciji Ana i Vlade Divac sredstva u iznosu od 48.000 evra za rekonstrukciju Biblioteke Prve obrenovačke škole, kao i za obnovu i opremanje tri porodične kuće. Zgrada Biblioteke Prve obrenovačke osnovne škole je objekat koji datira iz 1824. godine i jedno je od najstarijih kulturno istorijskih zdanja  u Obrenovcu, a koristi je više od 620 učenika ove škole. 

Fondacija Ana i Vlade Divac u okviru projekta „Da svi pomognemo“ za obnovu poplavljenih područja zahvaljujući donatorima obnavlja već 100 kuća od čega 55 na teritoriji opštine Obrenovac koja je najviše stradala u majskim poplavama.

 

 

Kompanija Wiener Stӓdtische osiguranje a.d.o. osnovana je u Srbiji pre 11 godina kao grinfild investicija austrijske kompanije Vienna Insurance Group Wiener Stadtische Versicherung AG i već duže vreme zauzima stabilnu četvrtu poziciju na tržištu. Tokom svih godina ostvarivala je rast veći od tržišta. Tako je i u 2013. godini ostvarila ukupan rast od 18,85%, i rast u životnom osiguranju od čak 30,68%. Ima gotovo 50 poslovnica širom Srbije, i više od 1.400 zaposlenih.

Kompanija Wiener Re je najveća reosiguravajuća kompanija u Srbiji koja uspešno posluje šest godina, pružajući zaštitu osiguravajućim društvima u regionu, preuzimanjem njihovih potencijalnih obaveza u slučaju nastanka štetnih događaja. Wiener Re pruža sve vrste reosiguranja, od imovinskih rizika do avio rizika, terorizma i naravno, prirodnih katastrofa. Upravo su majske poplave pokazale značaj reosiguranja, gde je Wiener Re učestvovao sa 35 miliona Eur u isplaćenim osiguranim štetama od poplava u regionu, kroz reosiguranje svojih klijenata.  

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti