Poseta Centru za dnevni boravak i smeštaj dece sa smetnjama u razvoju u Obrenovcu

U okviru Projekta podrške najranjivijim grupama u poplavljenim područjima koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu opremljeni su Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i Centar za osobe sa dečjom i cerebralnom paralizom u Obrenovcu što će unaprediti uslove za boravak 90 korisnika ovih ustanova.

 

 

 

 

Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju zajedno su obišli:

  • Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac
  • Jannicke Bain, zamenica šefa Misije u Ambasadi Kraljevine Norveške u Beogradu
  • Jugoslava Zajić, rukovodilac Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju u Obrenovcu
  • Ana Koeshall, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac

U okviru Projekta podrške najranjivijim grupama u poplavljenim područjima, Fondacija Ana i Vlade Divac će u Obrenovcu i okolnim selima obnoviti 17 kuća porodica koje imaju decu sa smetnjama u razvoju, opremiti osnovnim nameštajem još 10 kuća i dodeliti 10 ekonomskih grantova za poljoprivredna, zanatska i druga manja domaćinstva koja su pretrpela štetu u poplavama.

Do maja, do završetka projekta, Fondacija će zajedno sa Fondacijom za mlade Obrenovac organizovati i 20 volonterskih akcija na obnovi ove opštine.

Vrednost Projekta podrške najranjivijim grupama u poplavljenim područjima je 86.520 evra a njegovu realizaciju finansijski je podržala Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu www.norveska.org.rs.  

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti