Wolf Theiss donira 30.000 evra Fondaciji Ana i Vlade Divac za obnovu 12 porodičnih biznisa uništenih u poplavama

Austrijska advokatska kancelarija Wolf Theiss donirala je preko Fondacije Ana i Vlade Divac blizu 30.000 evra za obnovu malih porodičnih, uglavnom poljoprivrednih biznisa stradalih u poplavama. Zahvaljujući ovoj donaciji, najmanje 12 porodica koje žive u selima u okolini Obrenovca (Srbija) i Bijeljine, odnosno Orašja (BiH) će dobiti pomoć za obnovu svojih porodičnih gazdinstava.

Odabrana domaćinstva, uglavnom sa većim brojem članova, pretrpela su ogromnu štetu prilikom majskih poplava, a porodični posao im je bio jedini izvor prihoda. Zahvaljujući ovoj donaciji, dobiće nova sredstva za rad u oblasti poljoprivrede, voćarstva i stočarstva čime ćemo im pomoći da ponovo mogu da žive od svog rada. Jedan od odabranik korisnika je Ivan Ranković iz Obrenovca koji je dobio 5 tona đubriva koje mu je potrebno da započne prolećnu setvu i nastavi sa poljoprivredom koja mu je izvor prihoda.

"Ova donacija je samo jedan u nizu socijalno odgovornih projekata koje podržavamo i u kojima smo uzeli aktivno učešće, u skladu sa našom poslovnom politikom aktivnog društveno odgovornog poslovanja" rekao je advokat Miroslav Stojanović, partner Wolf Theiss-a.

U okviru ove saradnje i donacije Wolf Theissa, pomognut je i karate klub Soko iz Obrenovca  kome je u majskim poplavama stradala sva oprema za treniranje. U klubu trenira oko 80 dece a zahvaljujući ovoj donaciji, dobili su opet mogućnost da nastave sa treninzima i takmičenima. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti