Volonterske akcije u Obrenovcu

U petak, 16. januara zajedno sa našim partnerima iz Fondacije za mlade Obrenovca organizovali smo volontersku akciju pomoći porodicama sa decom u smetnjama u razvoju u obnovi kuća. Vredni volonteri su krečili,  čistili,  izbacivali šut iz kuća kako bi pomogli da se radovi na obnovi što pre privedu kraju a tom prilikom su uređivali i enterijer u Dnevnom boravku za decu i omladinu ometenu u razvoju.

Akcija je realizovana u okviru Projekta podrške najranjivijim grupama u poplavljenim područjima koji Fondacija Ana i Vlade Divac realizuje uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu. U okviru ovog projekta u Obrenovcu i okolnim selima biće obnovljeno 17 kuća porodica koje imaju decu sa smetnjama u razvoju. 

U okviru istog projekta, već smo opremili Centar za dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju i Centar za osobe sa dečjom i cerebralnom paralizom u Obrenovcu i dodelili 10 ekonomskih grantova za poljoprivredna, zanatska i druga manja domaćinstva koja su pretrpela štete u poplavama. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti