20 objekata za decu, 94 omladinska projekta, 164 ekonomska granta, 100 kuća u poplavljenim područjima

2,1 miliona dolara u 2014. godini za pomoć onima kojima je bilo najpotrebnije

Usmerena na pomoć deci i mladima, samohranim roditeljima i stanovništvu u poplavljenim područjima, Fondacija Ana i Vlade Divac je u 2014. godini realizovala projekte u ukupnoj vrednosti od 2,1 miliona dolara - čime su omogućeni normalni životni, radni i obrazovni uslovi za više od 20.000 ljudi.  Sredstva za realizaciju ovih projekata obezbeđena su zahvaljujući podršci više od 50.000 pojedinaca iz zemlje i dijaspore, 100 kompanija i 10 organizacija.

U okviru aktivnosti usmerenih na unapređenje uslova u predškolskim i školskim objektima, Fondacija Divac obnovila je 8 vrtića, 10 osnovnih škola i 2 centra za decu sa smetnjama u razvoju. Posebnu pažnju u radu Fondacije zauzimaju mladi, pa su u protekloj godini podržane 94 omladinske inicijative u 10 opština.

Imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju i ogromnu nezaposlenost, Fondacija Ana i Vlade Divac radila je na ekonomskom osnaživanju i podršci samozapošljavanja najugroženijih kategorija: mladih, samohranih majki i porodica koje su u majskim poplavama izgubile svoje proizvodne pogone, mehanizaciju ili poljoprivredna dobra. Za godinu dana, Fondacija je dodelila 164 ekonomska granta za započinjanje, razvijanje i obnovu malih biznisa.

S obzirom na činjenicu da su poplave oštetile ogroman broj kuća i ostavile brojne porodice bez krova nad glavom, Fondacija je u okviru svoje akcije za pomoć poplavljenim područjima, obnovila 100 porodičnih kuća kroz dodelu građevinskog materijala u prosečnoj vrednosti do 4.500 evra po porodici.

Brojni projekti kroz koje je Fondacija Ana i Vlade Divac bila u prilici da pomogne najugroženijima, realizovani su uz podršku institucionalnih partnera: USAID, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Ambasade Kanade, Ambasade Kraljevine Norveške, Balkanskog fonda za demokratiju itd.

Fondacija zahvaljuje svim partnerima i donatorima na poverenju i podršci dosadašnjim akcijama, koje su pomogle onima kojima je to u protekloj godini bilo najpotrebnije.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti