Podrška za 15 mladih poljoprivrednika da započnu  ili realizuju sopstveni posao u poljoprivredi

BEOGRAD, 24. februar 2014. godine – Na današnjoj konferenciji “Podrška mladima u poljoprivredi” Fondacije Ana i Vlade Divac predstavljeni su rezultati Projekta podrške mladima da započnu ili razviju sopstveni posao u poljoprivredi u okviru koga će 15 mladih poljoprivrednika dobiti podršku u opremi  i drugim sredstvima u iznosu do 330.000 dinara po korisniku.

Ovaj projekat Fondacija Ana i Vlade Divac sprovodi uz podršku ambasade Kanade zahvaljujući kojoj su obezbeđena sredstva za podršku pet mladih poljoprivrednika a danas su potpisani ugovori sa još 10 kandidata koji su izabrani na Konkursu i koji će dobiti podršku zahvaljujući donaciji dugogodišnjeg prijatelja i donatora Fondacije , gospođe Ann Erne iz Sjedinjenih Američkih Država.

Ambasador Kanade u Republici Srbiji, Nj.E, Philip Pinnington je izrazio zadovoljstvo uspešnom realizacijom projekta i spremnost za nastavak saradnje sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac". On je takođe predstavio iskustva Kanade u poljoprivredi, ukazao na načine podrške tamošnjim poljoprivrednicima.

Ispred Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, konferenciji je prisustvovao državni sekretar,  Željko Radošević koji je poručio da su Ministarstvo i njegove stručne službe spremni da  pruže svu neophodnu stručnu pomoć za projekte podrške mladima u poljoprivredi kroz saradnju sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. On je naveo da je neophodno raditi na promociji života na selu i rada u poljoprivredi ali i obezbediti mladima udobne uslove za život I rad na selu.

Osnivač Fondacije Ana i Vlade Divac, Vlade Divac je istakao da će Fondacija nastaviti i ubuduće da podržava mlade ljude a onima koji su dobili donacije poručio je da budu uporni i nastave da idu ka svom cilju.

Učesnici konferencije imali su priliku da probaju poljoprivredne proizvode nekih od izabranih korisnika grantova a u ime svih izabranih donatorima se zahvalila i podelila svoje iskustvo Jelena Marić iz Srbobrana, koja je pokrenula sopstvenu farmu koza i proizvodnju kozjeg sira.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti