Četvrtak, 5. mart 2015. godine, 10 sati, Skupština Grada Kragujevca, sala 105/1, TrgSlobode 3, Kragujevac

Okrugli sto "Samohrane majke i tržište rada u Kragujevcu"

Ovo je prvi u nizu okruglih stolova koji Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa Udruženjem Jelek organizuje u okviru projekta „Jačanje ljudskih prava i ekonomsko osnaživanje samohranih majki u Srbiji“ sa ciljem da se skrene pažnja javnosti, naročito na lokalnom nivou, na položaj samohranih roditelja, njihov socijalni i ekonomski status, kao i da se sagledaju mogućnosti poboljšanja njihovog položaja.

Na ovom prvom okruglom stolu biće reči o položaju samohranih roditelja/majki I njihovih porodica u Kragujevcu, zaštiti njihovih prava I dostupnosti programa za ekonomsko osnaživanje.

 

O ovim temama govoriće:

·         Nikola Ribarić, sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu od deci Grada Kragujevca

·         Ivona Gvozdenović, koordinatorka projekta, Fondacija Ana i Vlade Divac

·         Ana Jovanović, predsednica Udruženja Jelek

·         Marija Ristić, Odeljenje za dodatno obrazovanje i obuke, Nacionalna služba za zapošljavanje

·         Gvozden Jovanović, koordinator, Unija poslodavaca Srbije – ogranak u Kragujevcu

·         Daliborka Smolović, jedna od 10 samohranih majki, dobitnica grantova za samozapošljavanje u okviru Projekta

Projekat se sprovodi u pet gradova u Srbiji: Kragujevcu, Leskovcu, Beogradu, Novom Sadu i Nišu a finansijski ga podržava Evropska unija u okviru Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava 2013 (EIDHR). Na okruglom stolu biće predstavljena i publikacija „Zaštita samohranih roditelja u Republici Srbiji- analiza pravnog okvira i preporuke“ koju su Fondacija Ana i Vlade Divac i Udruženje Jelek objavili u okviru ovog projekta. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti