Održan okrugli sto "Samohrane majke i tržište rada u Kragujevcu"

U Skupštini Grada Kragujevca danas je održan okrugli sto “Samohrane majke i tržište rada u Kragujevcu”. Ovo je prvi u nizu okruglih stolova koji Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa Udruženjem Jelek organizuje u okviru projekta „Jačanje ljudskih prava i ekonomsko osnaživanje samohranih majki u Srbiji“ sa ciljem da se skrene pažnja javnosti, naročito na lokalnom nivou, na položaj samohranih roditelja, njihov socijalni i ekonomski status, kao i da se sagledaju mogućnosti unapređenja njihovog položaja.

O položaju samohranih roditelja/majki i njihovih porodica u Kragujevcu, zaštiti njihovih prava i dostupnosti programa za ekonomsko osnaživanje govorili su Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja, Ivona Gvozdenović, koordinatorka projekta Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Jovanović, predsednica Udruženja Jelek, Marija Ristić iz Odeljenja za dodatno obrazovanje i obuke, Nacionalna služba za zapošljavanje i Daliborka Smolović, jedna od 10 samohranih majki, dobitnica grantova za samozapošljavanje u okviru Projekta.

Projekat finansijski podržava Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji u okviru Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava 2013 (EIDHR). 

 

Održan okrugli sto "Samohrane majke i tržište rada u Kragujevcu"

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti