Održan okrugli sto "Samohrane majke i tržište rada" u Leskovcu

Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa udruženjem “Jelek” na kome je bilo reči o položaju samohranih roditelja/majki i njihovih porodica u Leskovcu, zaštiti njihovih prava i dostupnosti programa za ekonomsko osnaživanje u ovom gradu.

Ovo je drugi u nizu okruglih stolova koji Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa Udruženjem Jelek organizuje u okviru projekta „Jačanje ljudskih prava i ekonomsko osnaživanje samohranih majki u Srbiji“ sa ciljem da se skrene pažnja javnosti, naročito na lokalnom nivou, na položaj samohranih roditelja, njihov socijalni i ekonomski status, kao i da se sagledaju mogućnosti unapređenja njihovog položaja.

Na okruglom stolu  na kome su bili prisutni predstavnici udruženja samohranih majki/roditelja u Leskovcu, sindikata, udruženja poslodavaca, ustanova za socijalni rad govorili su: Bratislav Nešić iz Gradske uprave za društvene delatnosti, Ivona Gvozdenović iz Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Jovanović, iz Udruženja Jelek, Marija Cvetković iz Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Leskovac, Željko Plavšić, Edukacioni centar Leskovaci Biljana Cakić, samohrana majka, dobitnica granta za samozapošljavanje.          

Projekat “Jačanje ljudskih prava i ekonomsko osnaživanje samohranih majki u Srbiji” se sprovodi u pet gradova u Srbiji: Kragujevcu, Leskovcu, Beogradu, Novom Sadu i Nišu a finansijski ga podržava Evropska unija u okviru Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava 2013 (EIDHR). 

 

Održan okrugli sto "Samohrane majke i tržište rada" u Leskovcu

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti