Izabrano 20 finalista u okviru konkursa "Ideja za bolje sutra"

Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija i UniCredit Banka su, zajedno sa Smart kolektivom i Turističkom organizacijom Srbije, u okviru konkursa “Ideja za bolje sutra”, od ukupno 67 pristiglih prijava, izabrali 20 finalista. Tokom trajanja druge faze konkursa, tokom aprila, stručnjaci će sa odabranim kandidatima raditi na izradi biznis planova. Nakon izrade i ocene biznis planova, stručna komisija će na osnovu inovativnosti predloženih ideja i održivosti projekta, izabrati najbolje kojima će, početkom juna biti dodeljena bespovratna sredstva u iznosu od 5.000 do 10.000 evra, odnosno ukupnom iznosu od 45.000 evra.

Na konkursu, koji ima za cilj da doprinese razvoju socijalnog poslovanja i postojećeg biznisa, mogla su da učestvuju socijalna preduzeća, preduzeća koja ostvaruju prihode proizvodnjom i prodajom robe i usluga i koja imaju socijalni cilj kao glavni razlog aktivnosti, preduzeća koja reinvestiraju deo profita radi dostizanja svog socijalnog cilja, male zadruge, udruženja građana, društva sa ograničenom odgovornošću, zanatske radionice i drugi. Nakon prve faze, stručna komisija je u skladu sa prethodno definisanih parametrima za evaluaciju projekata, kao što su kapacitet za upravljanjem projektom, važnost za zajednicu, izvodljivost, održivost, usklađenost sa ciljevima i prioritetima konkursa, budžet, opšti utisak, izdvojila ukupno 25 kandidata. Komisija je zatim posetila izabrane kandidate kako bi se uverila u mogućnost realizacije predloženih ideja.

Ispod teksta, u dokumentu „Ideja 2015. – najuži krug kandidata“ možete da proverite da li je vaša projektna prijava ušla u najuži izbor kandidata. Kandidati su poređani po abecednom redu, a ne na osnovu broja osvojenih bodova.

 

Lista - najuži krug kandidata

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti