Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac" predstavili petogodišnje rezultate projekta „Veliko srce"

Posle pet godina "Veliko srce" postalo još veće!

Beograd, 02. april 2015. – Više od 8.000 mališana širom Srbije dobilo je mesto za lepše odrastanje tokom pet godina projekta „Veliko srce“, koji zajednički realizuju Eurobank i Fondacija ''Ana i Vlade Divac''. Zahvaljujući više od 22 hiljade korisnika MasterCard kartice „Veliko srce“, tokom projekta sakupljeno je preko 400 hiljada evra, čime je omogućena obnova 25 vrtića širom Srbije.


Povodom jubileja programa, predstavljeni su i planovi “Velikog srca’’ za 2015. godinu koji će biti realizovani na teritoriji grada Beograda, sa posebnim akcentom na predškolske ustanove u kojima borave deca sa smetnjama u razvoju. Zajedno sa Gradskim sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu biće izabrane ustanove sa posebnim osvrtom na vrtiće koje pohađa veći broj dece sa smetnjama u razvoju. U tim vrtićima biće obnovljena dečja igrališta, opremljene sensorno-integrativne sobe, postavljene pristupne rampe, kupljena posebna didaktička sredstva, zavisno od specifičnih potreba ustanova.


Od februara 2010. godine, kada su Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ predstavili projekat „Veliko srce“, rekonstrisana su igrališta u 24 vrtića i jednoj osnovnoj školi u Srbiji, dok je svaki rekonstruisani vrtić dobio po 250 knjiga u izdanju Lagune. Tokom prethodnih godina projekat ''Veliko srce'' dobitnik je nekoliko nagrada, za važan doprinos razvoju društveno-odgovornog poslovanja u Srbiji, između ostalih, nagrade ''Virtus'' i ''Moj izbor''.


''Veliko srce'' predstavlja jedan od najznačajnijih društveno odgovornih projekata u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, a vidljivost rezultata je njegova najznačajnija karakteristika. U narednom periodu imamo u planu rekonstrukciju igrališta Osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju, za decu oštećenog govora i oštećenog sluha ''Radivoj Popović'' u Zemunu. Nakon ovog projekta, čast mi je da nastavljamo da razvijamo programe inkluzije u svim državnim vrtićima širom Srbije'', izjavila je Magdalena Tatić, direktorka Sektora za kredite fizičkim licima Eurobank.
„Ponosna sam i srećna što smo imali priliku da sa našim partnerima iz Eurobanke uradimo ovako velike stvari i da usrećimo našu decu u 25 vrtića širom Srbije. Deca su najvažnija i drago mi je da ćemo u ovoj godini biti u prilici da obnovimo inkluzivne vrtiće u našem glavnom gradu“ – istakla je Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije ''Ana i Vlade Divac''.


MasterCard kartica „Veliko srce“ - koristi se kao svaka standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje mališana u Srbiji. Građani koji se odluče za upotrebu ove jedinstvene kartice nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju podržavajući rekonstrukciju igrališta i uvođenje biblioteka u predškolske ustanove širom Srbije.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti