USAID i Fondacija Ana i Vlade Divac pokrenuli projekat Divac omladinski fondovi

BEOGRAD– 21. aprila, Fondacija Ana i Vlade Divac i USAID su zvanično predstavili novi dvogodišnji projekat Divac omladiski fondovi koji će podržati omladinske projekte u devet opština.  Ono što čini ovaj projekat jedinstvenim je to što sredstvima iz projekta upravljaju mladi koji odlučuju o prioritetima u njihovim lokalnim zajednicama.

Uz sredstva koje daje USAID kroz Fondaciju Ana i Vlade Divac, sredstva će obezbediti i lokalni biznisi i partnerske opštine, što govori o značaju lokalnih samouprava u angažovanju mladih. Opštine partneri na projektu Divac omladinski fondovi su : Vlasotince, Blace, Vladičin Han, Prijepolje, Aranđelovac, Obrenovac, Lazarevac, Vršac, Kanjiža.

“Čestitam Fondaciji Ana i Vlade Divac na sjajnim rezultatima u radu sa mladima.  Divac omladinski fondovi su se pokazali uspešnim u angažovanju mladih koji nisu bili aktivni  i njihovom uključivanju u process donošenja odluka na lokalnom nivou” rekla je gospođa Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta.

“USAID podržava omladinske inicijative u Srbiji više od decenije. To radimo zato što verujemo da je angažovanje i ulaganje u mlade ljude u Srbiji ključno za celokupni razvoj Srbije”,izjavio je  Peter Wiebler, direktor USAID Kancelarije za demokratiju i upravljanje.  

Gospođa Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac , zahvalila je  USAID - u  i partnerskim opštinama na podršci i pozvala mlade da imaju aktivnu ulogu u promenama u njihovim lokalnim zajednicama.  

U 2014. godini, 12,000 mladih iz devet opština realizovalo je 94 omladinska projekta kroz pilot projekat Divac omladinski fondovi. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti