Četvrtak, 14. maj 2015. godine, 13 sati, Medija Centar Niš, ul. Obrenovićeva 38, Niš

Okrugli sto "Samohrani roditelji i tržište rada u Nišu"

Ovo je peti u nizu okruglih stolova koji Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa Udruženjem Jelek organizuje u okviru projekta „Jačanje ljudskih prava i ekonomsko osnaživanje samohranih majki u Srbiji“ sa ciljem da se skrene pažnja javnosti, naročito na lokalnom nivou, na položaj samohranih roditelja, njihov socijalni i ekonomski status, kao i da se sagledaju mogućnosti poboljšanja njihovog položaja.

Na okruglom stolu biće reči o položaju samohranih roditelja / majki i njihovih porodica u Nišu,zaštiti njihovih prava i dostupnosti programa za ekonomsko osnaživanje u ovom gradu.

O ovim temama govoriće:

 

·         Marina Kostić, pomoćnik načelnika Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu, Grad Niš

·         Mirka Petrović, načelnik, Posredovanje pri zapošljavanju, Filijala NSZ Niš

·         Vesna Jevtović, Udruženje poslovnih žena Niš

·         Ivona Gvozdenović, koordinatorka projekta, Fondacija Ana i Vlade Divac

·         Ana Jovanović, predsednica Udruženja Jelek

·         Vesna Ilić, samohrana majka, jedna od 10 dobitnica grantova za samozapošljavanje u okviru ovog Projekta

                                  

Projekat se sprovodi u pet gradova u Srbiji: Kragujevcu, Leskovcu, Beogradu, Novom Sadu i Nišu a finansijski ga podržava Evropska unija u okviru Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava 2013 (EIDHR). Na okruglom stolu biće predstavljena i publikacija „Zaštita samohranih roditelja u Republici Srbiji - analiza pravnog okvira i preporuke“ koju su Fondacija Ana i Vlade Divac i Udruženje Jelek objavili u okviru ovog projekta.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti