Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija i UniCredit Banka su danas, zajedno sa Smart Kolektivom i Turističkom organizacijom Srbije, predstavili pobednike drugog izdanja konkursa "Ideja za bolje sutra" čiji je cilj da doprinese razvoju socijalnog poslovanja i postojećeg biznisa, kao i pronalaženje ideja za proizvode i usluge koje na najbolji način mogu da doprinesu poboljšanju imidža Srbije u regionu i inostranstvu

45.000 evra za 7 najboljih "ideja za bolje sutra"
45.000 evra za 7 najboljih "ideja za bolje sutra"

U periodu od 27. novembra do 30. decembra 2014. godine, prijavljeno je ukupno 67 ideja. Komisija je tokom druge faze izabrala 20 kandidata koji su predložili najbolje ideje i sa kojima su stručnjaci radili na razvoju biznis planova. Nakon izrade i ocene biznis planova, stručna komisija je na osnovu inovativnosti predloženih ideja i održivosti projekta, izabrala pobedničke projekte.Odabrano je 7 najboljih kandidata kojima su dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 45.000 evra.

 Stručna komisija je izabrala 6 kandidata sa najboljim idejama, dok su zaposleni UniCredit Banke, koji su takođe bili uključeni u proces glasanja, izabrali jednog pobednika. Komisija je jednoglasno odlučila da, grantovima u ukupnom iznosu od 40.000 evra, nagradi sledeće finaliste: Udruženje “Optimist” iz Bosilegrada, Udruženje za podršku osobama ometenim u razvoju “Naša kuća” iz Beograda, SZR “Sofi” iz Novog Sada, Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika nasilja nad ženama “Atina” iz Beograda, “Daj-daj” d.o.o iz Beograda i Stolarsku radnju “Šumarko” iz Valjeva. Zaposleni UniCredit Banke su u okviru inicijative „Tvoj izbor, tvoj projekat“ ovaj put izabrale da grantom u iznosu od 5.000 evra nagrade Udruženje Socijalne zadruge domaće radinosti “Bosiljak” iz Čačka.

Mauricio Karara, predsednik UniCredit fondacije je izjavio:“Činjenica da je ovaj projekat drugi put sproveden u Srbiji i da se ponovo veliki broj kandidata prijavio, pokazuje koliko je on važan za razvoj socijalnog preduzetništva u zemlji i da su kandidati prepoznali prave vrednosti koje ova inicijativa promoviše. Zadovoljni smo što smo još jednom ostvarili izvanrednu saradnju sa UniCredit Bankom Srbija i partnerima kao što su Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i TOS u pružanju poodrške lokalnim zajednicama, ali i što su zaposleni UniCredita takođe bili uključeni.  Sedam pobedničkih inicijativa neće imati koristi samo od finansijskih sredstava koja će im biti dodeljena, već i od stručne podrške, obuke, umrežavanja i koučinga koji će biti dodatni zamajac za razvoj i unapređenje poslovanja. Dugoročno gledano, naša želja je da ova preduzeća postanu ekonomski održiva i stabilna na tržištu, ali isto tako i da nastave da promovišu inovativnost i jaku socijalnu komponetu”

Ana  Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac jepovodom proglašenja pobednika izjavila: “Izuzetno mi je zadovljstvo što smo i drugi put uspešno sproveli konkurs “Ideja za bolje sutra” i što još jednom možemo da se pohvalimo veoma inovativnim idejama naših pobednika. Napomenula bih i da se naš posao danas ne završava. Naime, mi ćemo nastaviti da pružamo podršku pobedničkim projektima kako bismo obezbedili uspešnu implementaciju ideja i uticali na plasman proizvoda.”

Klaudio Ćezario, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke u Srbiji je ovom prilikom rekao: “Veoma sam ponosan što smo imali priliku da još jednom, zajedno sa našim partnerima, učestvujemo u ovom značajnom projektu koji ima za cilj da pospeši proizvodnju u Srbiji i samim tim da utiče na izvozni potencijal zemlje i prepoznatljivost brenda “Made in Serbia” u regionu i inostranstvu. Takođe mi je zadovoljstvo što su i svi naši zaposleni bili uključeni u izborni proces. Oduševljen sam pobedničkim idejama i istovremeno uveren da je pred njima uspešna budućnost. Kroz učešće u ovom projektu još jednom smo pokazali našu snažnu posvećenost ovoj zemlji i želju da i dalje doprinosimo njenom ekonomskom razvoju, ali i snažnu posvećenost naše matične grupacije.”

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti