Fondacija Ana i Vlade Divac objavila je danas novi Konkurs za predloge projekata formalnih i neformalnih omladinskih grupa u okviru projekta Divac omladinski fondovi koji se realizuje uz podršku USAID –a. Konkurs je otvoren do 10. avgusta 2015. Na konkurs sa svojim projektnim idejama, mogu da se prijave formalne i neformalne omladinske grupe iz partnerskih opština čiji članovi imaju između 15 i 30 godina. Izabrane omladinske inicijative dobiće sredstva za realizaciju svojih aktivnosti u iznosu do 100.000 dinara.

Divac omladinski fondovi će podržati projekte vezane za kulturu, sport, zdravlje, bezbednost, zapošljavanje, obrazovanje, aktivizam i volonterizam – koji imaju za cilj da unaprede kvalitet života mladih. Projekat se realizuje u saradnji sa sledećim partnerskim opštinama: Aranđelovac, Blace, Kanjiža, Lazarevac, Obrenovac, Prijepolje, Vladičin Han, Vlasotince i Vršac.

Sredstva u istom iznosu koje je obezbedio USAID kroz Fondaciju Ana i Vlade Divac, će biti obezbeđena i od lokalnih biznisa i partnerskih opština. Tokom 2014. godine, bilo je realizovano 94 omladinska projekta u kojima je učestvovalo 12.000  mladih iz 9 partnerskih opština koje učestvuju u projektu.

Za dodatne informacije i za preuzimanje prijave, posetite www.stvarnovazno.org

Divac omladinski fondovi objavili novi konkurs za predloge projekata omladinskih inicijativa