Olimpijski komitet Srbije i Fondacija Ana i Vlade Divac obnavljaju 8 sportskih objekata

180.000 DOLARA ZA OBNOVU SPORTSKIH OBJEKATA OŠTEĆENIH U POPLAVAMA 2014. GODINE
180.000 DOLARA ZA OBNOVU SPORTSKIH OBJEKATA OŠTEĆENIH U POPLAVAMA 2014. GODINE

Predstavnici Fondacije Ana i Vlade Divac i Olimpijskog komiteta Srbije svečano su otvorili dva sportska objekta koja su zajednički obnovili nakon poplava 2014. godine: otvoreni sportski teren u Obrenovcu i sportsku salu u Bogatiću.  Sredstva za obnovu ova dva objekta kao i još 6 sportskih objekata koji su pretrpeli štetu u majskim poplavama 2014. godine, u iznosu od 180.000 dolara, prikupio je Olimpijski komitet Srbije iz donacija Međunarodnog olimpijskog komiteta, Evropskih olimpijskih komiteta, Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, nacionalnih olimpijskih komiteta Rumunije, Albanije, Crne Gore, Slovačke, Tekvondo kluba Galeb i Sportske arbitraže OKS.

Vrednost projekta obnove sportskog terena u Obrenovcu je 16.640 dolara, a za obnovu sportske sale u Banovom polju u Bogatiću  izdvojeno je 15.750 dolara.  U projektu obnove sportske sale u Bogatiću učestvovala je i Opština Bogatić koja je pored doniranih sredstava, obezbedila dodatna sredstva u iznosu od skoro 900.000 dinara, pa ukupna vrednost projekta obnove sale iznosi preko 2.600.000 dinara.  Pored Obrenovca i Bogatića, obnovljeni su sportski objekti u Tekiji, Gornjem Milanovcu i Paraćinu, a uskoro počinje i obnova objekata i u Smederevskoj Palanci, Krupnju i Ljuboviji. Projekat obnove sportskih terena realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac.

“Olimpijski komitet Srbije zajedno sa Fondacijom Ana i Vlade Divac su učinili da danas izgledamo kao grad gde se ne poznaju posledice poplave. Mislim da povratak naše dece na ove terene i njihovo bezbrižno detinjstvo jeste i treba da bude imperativ ove države, Olimpijskog komiteta, Fondacije Ana i Vlade Divac, Grada Beograda i Opštine Obrenovac”, rekao je predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

“Konkurisali smo i na našu veliku sreću prošli na konkursu za obnavljanje ove sale. Zahvljujem se Međunarodnom olimpijskom komitetu, Olimpijskom komitetu Srbije i Fondaciji Ana i Vlade Divac koja je u saradnji sa opštinom Bogatić realizovala ovaj sjajan projekat. Ponovo smo reprezentativnu sportsku salu i mesto gde meštani, rekreativci i naša deca mogu da se bave sportom, da treniraju i spremaju se za takmičenja, rekao je predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac.

 “Hteo bih da se zahvalim svim našim prijateljima iz olimpijske porodice kako iz Evrope i sveta, tako i onima iz Srbije koji su brzo odreagovali u teškom trenutku kada je Srbiju prošle godine zadesila velika nesreća. Hvala i našem partneru na ovom zadatku Fondaciji Ana i Vlade Divac koji su svojim iskustvom u ovakvim projektima pomogli da ovo uradimo na najbolji mogući način. Najvažnije je da mladi ljudi sa ovih opština ponovo imaju svoje terene i uslove za bavljenje sportom,” izjavio je prilikom obilaska obnovljenih sportskih objekata generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Fondacija Ana i Vlade Divac je u okviru projekta obnove poplavljenih područja do sada obnovila 3 vrtića, 4 škole, 2 centra za decu sa smetnjama u razvoju, 3 sportska terena, 100 porodičnih kuća i dodelila 120 ekonomskih grantova u ukupnoj vrednosti od 1,8 miliona dolara.

“Zahvaljujem Olimpijskom komitetu Srbije i njegovim međunarodnim i domaćim partnerima na podršci i saradnji da zajedno uradimo veliku stvar za decu i omladinu u poplavljenim područjima. Verujem da će obnovljeni sportski objekti dodatno unaprediti uslove za njihovo kvalitetno odrastanje i razvoj”, poručila je danas na otvaranju objekata Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac.   

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti