Đaci Osnovne škole „Radivoj Popović" u Zemunu dobili su novo igralište i montesori kabinet vredne više od 2 miliona dinara. Pomoć školi rezultat je projekta „Veliko srce" koju sprovodi Eurobank u saradnji sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac".

„Veliko srce" pomaže OŠ "Radivoj Popović"

Igralište je u potpunosti prilagođeno polaznicima škole koji imaju oštećenja sluha, autizam i govorno-jezičke probleme, a montesori kabinet opremljen je edukativnim materijalom i didaktičkim igrama za stimulisanje psiho-fizičkog razvoja.


Ovo je 26. igralište za pet godina postojanja projekta „Veliko srce“, obnovljeno zahvaljujući više od 22 hiljade korisnika jedinstvene MasterCard kartice „Veliko srce”. „Misija Velikog srca jeste da odrastanje naše dece učini što kvalitetnijim. Jedino pravo vrednovanje ovakvih projekata jeste širina osmeha dece koja sad imaju mnogo kvalitetniji prostor za igru i učenje. Veliko je zadovoljstvo biti deo budućnosti dece, jer je to jedina sigurna investicija koja nema rok trajanja i koja se višestruko vraća, izjavila je Magdalena Tatić, direktorka Sektora za kredite fizičkim licima. 


Naš proslavljeni sportista Vlade Divac u druženju sa decom rekao je da je njihov osmeh jedina merljiva stvar uspeha nas odraslih. „Siguran sam da će ovo igralište stimulisati đake da i pored poteškoća u razvoju učine korak više na svom obrazovanju, shvatanju sveta oko sebe, razvoju sportskog duha i zdravog nadmetanja”.

OŠ „Radivoj Popović“ već 66 godina uspešno obrazuje decu sa oštećenjima sluha i govora, a trenutno školu pohađa 53 đaka predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Obnovljeno igralište obradovaće i đake dve obližnje specijalne škole, pa će na ovom igralištu vreme provoditi blizu 400 dece. Novi kabinet opremljen je po montesori metodi igračkama i opremom koja razvoja unutrašnju motivaciju i smisao za red, uloga vaspitača je nenametljiva i neguje potpuno individualni pristup svakom detetu.

Kartica koja ima veliko srce - MasterCard kartica „Veliko srce“ - koristi se kao svaka standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje dece u Srbiji. Građani koji se odluče za ovu karticu nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju - rekonstrukciji igrališta predškolskih i školskih ustanova širom Srbije.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti