Fondacija Ana i Vlade Divac dodelila je grantove u ukupnom iznosu od 90.000 dolara za 117 lokalnih omladinskih inicijativa u 9 opština u Srbiji. Kroz ove inicijative, formalne i neformalne omladinske grupe će realizovati projekte koji će unaprediti kvalitet života u njihovim lokalnim zajednicama. Projekti će biti realizovani u okviru projekta Divac omladinski fondovi koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC I USAID DODELILI GRANTOVE ZA 117 OMLADINSKIH INICIJATIVA

Pored sredstava koje je obezbedila Fondacija Ana i Vlade Divac, i partnerske opštine koje učestvuju na projektu i lokalni biznisi obezbeđuju sredstva za realizaciju omladinskih inicijativa u istom iznosu. Ovo pokazuje da lokalne samouprave prepoznaju značaj omladinskog angažovanja i da dele verovanje da je ulaganje u mlade ljude ključno za sveopšti razvoj Srbije. Partnerske opštine na ovom projektu su: Aranđelovac, Blace, Kanjiža, Lazarevac, Obrenovac, Prijepolje, Vladičin Han, Vlasotince i Vršac.

U okviru podržanih omladinskih inicijativa koje će biti realizovane do marta 2017. godine, biće obnovljeni košarkaški tereni i dečija igrališta, adaptirane teretane na otvorenom, oslikani murali, organizovane radionice o robotici i realizovane brojne druge aktivnosti u vezi sa unapređenjem i promocijom kulture, sporta, zdravlja, obrazovanja i aktivizma.

Projekat Divac omladinski fondovi je dvogodišnji projekat pokrenut u martu 2015. godine, koji ima za cilj da osnaži mlade da se zalažu za aktiviranje lokalnih resursa i da podstakne učešće mladih u kreiranju i razvoju lokalnih politika. Ovaj projekat je nastavak uspešno realizovanog prvog projekta Divac omladinski fondovi podržanog od USAID-a, u okviru koga je tokom 2014. godine podržano 94 omladinske inicijative u 9 partnerskih opština koje su uključile 12.000 mladih širom Srbije.

 

Za dodatne informacije o projektu Divac omladinski fondovi, kontaktirajte Anicu Divac, menadžera za komunikacije u Fondaciji Ana i Vlade Divac na [email protected]ili 060 310 3356 ili posetite sajt www.stvarnovazno.org

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti