Izgradnju zgrade u koju će biti useljeno 20 izbeglih i interno raseljenih porodica koje su do sada živele u kolektivnom centru u Krnjači finansirala je Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji i uz infrastrukturnu podršku Grada Beograda a sredstva za realizaciju projekta obezbeđena su zahvaljujući donatorima, kompaniji Weber, Ambasadi Japana, Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Rebeki Mekdonald i 30.000 pojedinaca i više od 10 kompanija.

OTVORENA ZGRADA ZA SOCIJALNO STANOVANJE U ZAŠTIĆENIM USLOVIMA

Na jučerašnjem svečanom otvaranju zgrade u Velikom Mokrom Lugu, predsednica Upravnog odbora Fondacije,  Ana i Vlade Divac uručila je ključeve predstavnicima 20 izbeglih i interno raseljenih porodica koje su do sada živele u kolektivnom centru u Krnjači. 

Otvaranju zgrade prisustvovali su gradski menadžer, Goran Vesić, direktor kompanije Weber u Srbiji, Milan Lukić, ambasador Japana u Srbiji, NJ.E, Đuići Takahara, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, NJ.E, Majkl D. Kirbi, predstavnica Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, Jelena Marić Luković i osnivač Fondacije Ana i Vlade Divac, Vlade Divac. 

Partner u realizaciji projekta izgradnje zgrade i opremanja stanova je Međunarodna organizacija za migracije - Misija u Srbiji a vrednost projekta je 420.000 evra.

Najveći doprinos realizaciji izgradnje zgrade dali su Fondacija Saint Gobain Initiative i kompanija Weber, Ambasada Japana u Srbiji, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Rebeka Mekdonald, Djuke Petrović, kompanije Guardian Glass, Pavle Pančevo, Profine, Gross Novi Sad, Sitari d.o.o, Fondacija JDP, Shopping centar Ušće, Beogradski maraton i još 30.000 pojedinaca iz zemlje i dijaspore.

Medijski partner kampanje "Da svi pomognemo" je RTS a podršku su pružili Alma Quattro, Kontrast Studio, Radio NAXI, Radio 3, Executive Group, Štap i kanap.

Od osnivanja 2007. godine do danas, Fondacija Ana i Vlade Divac stambeno je zbrinula 650 izbeglih i interno raseljenih porodica u okviru kojih je 350 porodica pomogla da započnu sopstvenu dohodovnu aktivnost.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti