Na konferenciji "Rani, prisilni i dečji brakovi u Srbiji: ka mapiranju problema i mogućih rešenja" održanoj u Beogradu, 23. februara predstavljeni su rezultati projekta "STOP dečjim brakovima" koji je Fondacija Ana i Vlade Divac reallizovala uz finansijsku podršku Ambasade Kanade u Republici Srbiji.

Na konferenciji su o tome šta su uzroci a šta posledice ranih, prisilnih i dečjih brakova u Srbiji, dečjim brakovima kao uzroku osipanja učenica iz obrazovnog sistema, lokalnim mrežama podrške za obrazovanje romskih devojčica, postojećem normativnom i institucionalnom okviru za zaštitu prava dece i žena, obrazovanju kao prevenciji ove prakse govorili su NJ.E, ambasador Kanade u Republici Srbiji, gospodin Philip Pinnington, gospođa Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije, gospođa Gordana  Stevanović, zamenica zaštitnika građana za prava deteta i rodnu ravnopravnost, Ivona Gvozdenović, koordinatorka projekta, Fondacija Ana i Vlade Divac, Slavica Vasić, Romski ženski centar - Bibija, Nevena Nikolić, Beogradski centar za ljudska prava. 

Na drugom panelu Konferencije o načinima za prevenciju dečjih brakova govorili su Angelina Skarep, samostalni savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Milana Lazić, koordinatorka za rodnu ravnopravnost i ljudsku bezbednost Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Republike Srbije, Nada Đuričković, Romski centar za žene i decu "Daje"   a konferencija je zaključena predstavljanjem Mreže podrške za prevenciju dečjih, ranih i prisilnih brakova koja je inicirana u okviru Projekta "STOP dečjim brakovima" Fondacije Ana i Vlade Divac. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti