FONDACIJA DIVAC OBEZBEDILA 3 MILIONA DINARA ZA RADOVE I OPREMU

Prijepolje, 21. septembar 2016, Fondacija Ana i Vlade Divac započela je radove na izgradnji mini gimnastičke sale u Osnovnoj školi “Dušan Tomašević Ćirko” u Velikoj Župi kod Prijepolja. Zahvaljujući građanima, dijaspori, podršci kompanija prikupljena su sredstva za adaptaciju dve učionice u mini fiskulturnu salu. Škola će dobiti i svu neophodnu opremu i rekvizite za održavanje nastave fizičkog a vrednost cele investicije iznosi 3 miliona dinara.

Školu pohađa više od 200 učenika koji nisu imali adekvatne uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, pogotovo u zimskim mesecima. “Činjenica da u svojih 105 godina postojanja, škola nikada nije imala ovakav sadržaj, govori mnogo o značaju kako za školu tako i za opštinu Prijepolje. Izgradnja ove gimnastičke sale izazvala je oduševljenje svih a posebno nas raduje, što nam je to omogućila Fondacija Ana i Vlade Divac” izjavila je direktorka škole, Belkisa Beganović.

Imajući u vidu da veliki broj škola u Srbiji nema zadovoljavajuće uslove, počevši od starih i ruiniranih toaleta, starog nameštaja, oštećenih fasada, zidova, podova, nedostatka sportskih rekvizita, osnovnih učila i kompjutera, Fondacija Ana i Vlade Divac pokrenula je  u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije 2013. godine projekat “Jedan u million” sa ciljem prikupljanja sredstava za obnovu i opremanje osnovnih škola u Srbiji, kako bi se unapredili uslovi za školovanje dece.

Od 2013. godine do danas, zahvaljujući donatorima, građanima Srbije, dijaspori i kompanijama za obnovu i opremanje škola u Srbiji u okviru projekta “Jedan u million” prikupljeno je 20 miliona dinara i obnovljeno i opremljeno 25 škola širom Srbije. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti