14-16. septembar 2016, Šid - U Šidu je održan prvi u seriji treninga za podizanje kapaciteta lokalnih zajednica u odgovoru na vanredne situacije, u okviru projekta „ Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“ koji Fondacija Ana i Vlade Divac sprovodi u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji. Ove trenige fondacija organizuje u opštinama u kojima sprovodi projekat, sa ciljem podizanja njihovih kapaciteta za reagovanje u vanrednim situacijama (poput poplava, zemljotresa, požara).

Treninge drže stručnjaci i predavači iz oblasti vanrednih situacija a po zvaničnoj metodologiji Trening centra Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migrante Republike Srbije.

U okviru trodnevnog treninga u Šidu predavači iz ove oblasti držali su „PLAN OBUKE ŠTABOVA ZA VANREDNE SITUACIJE“ za članove opštinskog štaba za vanredne situacije, zatim „PLAN OBUKE POVERENIKA CIVILNE ZAŠTITE“ za poverenike civilne zaštite i „ UPRAVLJANJE MIGRACIJAMA U REPUBLICI SRBIJI“ za članove saveta za migracije.

Fondacija Ana i Vlade Divac nastavlja dalje sa organizovanjem treninga po planu projekta u opštinama u kojima se sprovodi projekat.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti