Šabac, 21. oktobar 2016. -  Osnovna škola „Sveti Sava“, jedina u Mačvanskom okrugu koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece sa smetnjama u razvoju, dobila je novu i potpuno opremljenu senzornu sobu. Zahvaljujući projektu „Veliko srce“, koji zajednički sprovode Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“, oko stotinu đaka ove škole imaće priliku da u senzornoj sobi razvije i unapredi kognitivne sposobnosti i socijalne veštine, neophodne za uključivanje u širu društvenu zajednicu. Vrednost donacije je oko 1,4 miliona dinara.

Sredstva za donaciju obezbedili su klijenti Eurobanke, njih preko 22 hiljade, koji su korisnici kartice „Veliko srce“.

Ovom prilikom školu je obišao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, a zadovoljstvo zbog novih rezultata projekta „Veliko srce“ izrazili su i Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkim licima u Eurobank i Anica Divac, predstavnik Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Domaćin posete, direktor škole Snežana Radovanović navodi da opremanje senzorne sobe osim za školu ima i veliki značaj za društvenu zajednicu.

U okviru humanitarnog projekta „Veliko srce“ tokom šest godina obnovljeno je 38 vrtića i osnovnih škola širom Srbije, i upućena značajna donacija za rekonstrukciju kompletnog ORL odeljenja u najvećem zdravstvenom centru za lečenje dece, „Institutu za majku i dete“ u Beogradu.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti