U kabinetu predsednika opštine Kuršumlija, 15 mladih poljoprivrednika zvanično je potpisalo ugovore o donaciji koju je obezbedila Opština Kuršumlija u saradnji sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac".

Predsednik opštine Kuršumlija - Radoljub Vidić, čestitao je mladim ljudima koji su dobili bespovratna sredstva. On je tom prilikom istakao da se donacija odnosila na nabavku stoke, materijala za rad, opreme za razvoj poljoprivrednih aktivnosti i građevinskog materijala za poljoprivredne objekte.

"Čestitam mladim ljudima koji su dobili donaciju, u nadi da će istu iskoristiti na adekvatan način. Ovaj projekat smo realizvali zajedno sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac", ukupne vrednosti od milion i osamsto hiljade dinara. Vidić je istakao da će se uspešna saradnja sa ovom Fondacijom nastaviti i u nastupajućem periodu.

Dragiša Stepanović iz kuršumlijskog sela Zebice, zahvalio je Opštini Kuršumlija i Fondaciji "Ana i Vlade Divac". On je dodao da će mu rotaciona kosa za košenje trave, u velikoj meri pomoći da lakše i efikasnije obavlja poljoprivredne radove.

Kroz program podrške mladim poljoprivrednicima za započinjanje i razvijanje sopstvenih poljoprivrednih biznisa, Fondacija Ana i Vlade Divac je podržala 732 mlada poljoprivrednika širom Srbije sa ukupnim vrednošću donacija od 1.387.923,00 evra. U okviru projekta “Divac poljoprivredni Fondovi” za protekle tri godine Fondacija Ana i Vlade Divac je podržala razvoj I pokretanje poljoprivrednih biznisa u 14 opština u Srbiji.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti