Krov nad glavom za skoro 200 ljudi, podrška za posao za 240 porodica, 31 objekat za decu, 135 omladinskih projekata, pomoć za 36 porodica koje su dobile drugo ili treće dete i 350 tona pomoći za izbeglice sa Bliskog istoka

 

Beograd, 28. decembar 2016. - I u 2016.godini, Fondacija Ana i Vlade Divac bila je usmerena na unapređenje uslova za odrastanje i obrazovanje dece, podršku omladinskim projektima, ekonomsko osnaživanje najugroženijih kroz pomoć u započinjanju ili razvoju posla u poljoprivredi, pomoć u obnovi poplavljenih područja i na pružanje pomoći izbeglicama sa Bliskog istoka a vrednost realizovanih projekata iznosi 2,7 miliona dolara.

 

 Obnovljen je i opremljen 31 vrtić, škola i zdravstvena ustanova koje svakodnevno koristi više od 15.000 dece. U okviru projekta Bebe u modi, 36 porodica koje su dobile drugo ili treće dete su dobijale redovnu mesečnu pomoć.

 

U cilju unapređenja položaja mladih i njihovog većeg uključivanja u lokalnu zajednicu u okviru projekta Divac omladinski fondovi, Fondacija je pomogla da 1.400 mladih ljudi realizuje 135 omladinskih inicijativa u 11 opština u Srbiji.

 

U okviru projekta Divac poljoprivredni fondovi, u saradnji sa 9 opština u Srbiji, obezbeđena je podrška da 145 porodica započne ili razvije sopstveni posao u poljoprivredi. Pored toga, Fondacija je sa partnerima nastavila da pomaže obnovu područja poplavljenih 2014. godine, dodelivši 95 grantova za obnovu oštećenih malih privatnih radnji ili poljoprivrednih gazdinstava u opštinama Ljubovija, Obrenovac, Valjevo, Osečina i Mali Zvornik i obnovila 66 porodičnih kuća u Obrenovcu. Tako je zahvaljujući podršci Fondacije, ukupno 240 porodica iz različitih krajeva Srbije započelo, razvilo ili obnovilio sopstveni posao ili poljoprivrednu proizvodnju.

 

Tim Fondacije je i u 2016. godini, radio na pružanju pomoći izbeglicama a od eskalacije izbegličke krize sredinom 2015. godine pa do kraja 2016. godine, zahvaljujući donatorima podeljeno je 350 tona humanitarne pomoći za više od 350.000 izbeglica. Fondacija je osim pružanja direktne humanitarne pomoći izbeglicama radila i na pružanju podrške lokalnim samoupravama i zajednicama najviše pogođenim izbegličkom krizom. Rekonstruisano je i 8 smeštajnih jedinica u najvećem centru za azil u Krnjači  i opremljeni su dva kutka za decu u centrima za azil u Sjenici i Tutinu, kao i narodna kuhinja u Subotici čije usluge koristi i lokalno socijalno ugroženo stanovništvo i izbeglice.

 

Fondacija Ana i Vlade Divac zahvaljuje svim partnerima i donatorima na poverenju i podršci dosadašnjim akcijama, koje su pomogle onima kojima je u protekloj godini bilo najpotrebnije

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti