Akcije čišćenja okoline i sađenja drveća u više gradova Srbije

Akcija čišćenja u Subotici

Akcija čišćenja u Subotici

Zajedno na delu čišćenja Palića u opštini Subotica bili su migranti i eko volonteri.

Veliku ekološko volontersku radnu akciju “Zajedno za jezero Palić” Fondacija Ana i Vlade Divac organizovala je u petak, 24. marta u Subotici u cilju prolećnog čišćenja priobalja jezera Palić ali i podsticanja ekološkog aktivizma i međusobnog upoznavanja migranata i subotičkih eko volontera. 

Akcija je započela u okruženju Prihvatnog centra Subotica, na priobalju jezera Palić (sektor 1). 

#SlavimoSolidarnost #USAIDSerbia #ZivotNeBiraPuteve

Još jedan grad koji je učestvovao u ekološkoj akciji je Šid. Američka agencija za međunarodni razvoj, USAID Serbia, Fondacija Ana i Vlade Divac volonteri i migranti zajedno su učestovali akciji sađenja drveća.

Zajednička volonterska akcija u Šidu, u okviru #USAID projekta “Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu”.
Volonteri iz Šida, radnici JKP Standard i migranti zajedno su zasadili drveće u gradskom parku.

Akcija se sprovodi u partnerstvu opština Šid, Fondacija Divac, JKP “Standard” iz Šida, sa ciljem da se kroz volontersku/ekološku akciju promoviše solidarnost, kao i da se migranti smešteni u prihvatnom centru i mladi iz lokalne zajednice međusobno upoznaju.

U saradnji sa migrantima iz centra za azil u Sjenici, kancelarija za mlade opštine Sjenica, volonteri Fondacija Ana i Vlade Divac 
su u Sjenici organizovali veliku ekološko volontersku radnu akciju “Zajedno za Sjenicu”. Tom prilikom ozelenjen je park opštine i kružni tok u Sjenici.
Zasađeno je 300 sadnica ruža i 200 sadnica niskog rastinja.

Sve akcije se sprovode u okviru projekta "Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu", koji Fondacija realizuje uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti