Utorak, 25. april, 11 sati, objekat 29. novembar, Banatska Topola

Poseta prihvatnom centru Kikinda

Catholic Relief Services - USCCB, Konferencija katoličkih biskupa Sjedinjenih Američkih Država - CRS i Fondacija Ana i Vlade Divac obnovili su i opremili objekat prihvatnog centra za izbeglice i migrante u Banatskoj Topoli pored Kikinde čime će biti unapređeni uslovi za smeštaj 250 izbeglica i migranata. Vrednost projekta adaptacije i opremanja je 250.000 američkih dolara. Projekat obnove je finansirala američka humanitarna organizacija Latter-Day Saints Charities. Radovi su počeli u decembru 2016. godine i završeni u martu ove godine. 

Prihvatni centar posetili su Ivan Gerginov, pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije, Joshua Kyller, regionalni kooridnator za izbegličku krizu Catholic Relief Services USCCB, Dino Mujanović, direktor kancelarije Catholic Relief Services USCCB za Srbiju i Ana Koeshall, direktorka fondacije Ana i Vlade Divac kao i novinarske ekipe. 

Zahvaljujući podršci donatora i partnera i u koordinaciji sa resornim državnim institucijama, pre svega Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalni pitanja Republike Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac je za poslednje dve godine dana realizovala projekte pomoći izbeglicama i migrantima u vrednosti od 5,5 miliona dolara.

U okviru toga, Fondacija Ana i Vlade Divac je zajedno sa partnerima, Catholic Relief Services (CRS) za protekle dve godine dana obezbedila i distribuirala humanitarnu pomoć izbeglicama i migrantima i unapredila uslove za njihov smeštaj u ukupnoj vrednosti od 2,5 miliona dolara.  

Fondacija Divac i CRS obnovili su zajedno 9 objekata za smeštaj azilanata u Krnjači, a do kraja juna u istom centru obnoviće još 4. Pored toga, do kraja jula u Tutinu će biti završena adaptacija objekta za smeštaj azilanata dok će u okviru prihvatnog centra za izbeglice i migrante u Vranju biti izgrađen montažni objekat koji će služiti kao dečji kutak. 
 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti