Flickr/PROCollegeDegrees360

Flickr/PROCollegeDegrees360

Na konkurs za stipendije je stiglo ukupno 102 prijave. Komisija je otvorila sve prijave i proverila dokumentaciju svih pristiglih prijava pojedinačno. Utvrđeno je da od 102 prijave, 77 prijava zadovoljava uslove konkursa, a 25 ne zadovoljava uslove konkursa.

Ocenjivanje svake pristigle prijave je rađeno prema unapred utvrđenim kriterijumima iskali za bodovanje, javno objavljenih na web sajtu Fondacije u okviru Konkursa u okviru kojih jedan od roditelja ima izbeglički status u Republici Srbiji, a izbegao je iz jedne od sledećih opština Republike Srpske Krajine na području Republike Hrvatske: Benkovac, Vojnić, Vrginmost, Glina, Gračac, Dvor, Donji Lapac, Drniš, Knin, Korenica, Kostajnica, Krnjak, Obrovac, Petrinja, Plaški, Slunj, Zadar, Caprag, Grubišno Polje, Daruvar, Okučani, Pakrac, Slatina, Beli Manastir, Vukovar, Dalj, Mirkovci, Tenja. Sve pristigle prijave su bodovane I napravljena je rang lista po broju bodova. Članovi komisije su uzeli u obzir sve dostupne informacije o kandidatima i na osnovu bodovanja doneli jednoglasnu odluku o izboru kandidata za dodelu stipendija.

Usled velikog broja prijava koje zadovoljavaju kriterijume, Komisija je donela odluku da dodeli 36 stipendija u iznosu od 100 USD mesečno (u dinarskoj protivvrednosti) u toku trajanja školske 2017/2018. godine (ukupno 10 meseci). 31 stipendija se dodeljuje kandidatima koji imaju najveći broj bodova, dok se dodatnih 5 stipendija dodeljuje kandidatima koji pored teških ekonomsko-socijalnih uslova života, imaju i ozbiljne zdravstvene probleme (kao što je operacija srca, epilepsija, leukemija itd).

Takođe, komisija je donela odluku da se stipendija ne može dodeliti za dva člana iste porodice, bez obzira na uspeh i rang listu. Primljeno je ukupno 14 prijava dece iz 7 porodica, a komisija je dodelila stipendije samo jednom detetu iz porodice, a u skladu sa rang listom. 

Rang listu možete pogledati ovde.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti