Pirot, 13. novembar 2017.

Svečano otvoreno renovirano igralište vrtića "Neven" u Pirotu

Zahvaljujući projektu Veliko srce i dugogodišnjoj saradnji Eurobank i Fondacije Ana i Vlade Divac, još jedan vrtić je dobio bolje uslove za rad i razvoj dece. Vrtić „Neven“ iz Pirota svečano je otvorio svoje renovirano igralište za decu koje će koristiti 252-je mališana.

Ovo donacijom deci se stavljaju na raspolaganje mnogobrojni novi rekviziti poput tobogana, kućica za decu, klackalica, vozića, ali i penjalica za one najmlađe u jaslenim grupama. Tokom prethodnih godina, Eurobank i Fondacija obnovili su više od 40 igrališta u dečijim vrtićima, prostorije i učionice škola i zdravstvenih ustanova, a sve sa ciljem poboljšanja uslova za rast i razvoj najmlađih. „Zadovoljstvo nam je što su kroz projekat „Veliko srce“, Eurobank i Fondacija Ana i Vlade Divac pomogli još jednom vrtiću. Izuzetno nam je stalo da se deci obezbede što je moguće povoljniji uslovi za odrastanje, obrazovanje i razvoj. Naš doprinos kroz renoviranje igrališta posmatramo isključivo kao dodatni podsticaj dužem i kvalitetnijem boravku dece u prirodi“, istakla je Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkim licima u Eurobank.

Prilikom uručenja donacije, đake je pozdravila i Ana Divac, osnivač i predsednica Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac koja je partner Eurobank u projektu. „Veliko srce“ je primer uspešne saradnje koja doprinosi društvenim promenama koje najpre odnose na kvalitetnije uslove za odrastanje i razvoj dece. U vreme kada stalno slušamo o vršnjačkom nasilju imam poruku za roditelje i vaspitače - da uče decu empatiji od malih nogu jer će od dobre dece porasti i dobri ljudi. Uživajte u igranju i odrastanju! “, rekla je tom prilikom Ana Divac.

Kartica koja ima veliko srce - MasterCard kartica „Veliko srce“ - je standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje dece u Srbiji. Građani koji se odluče za ovu karticu nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju - rekonstrukciji škola i igrališta i uvođenje biblioteka u predškolske i školske ustanove širom Srbije.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti