Okrugli sto: Slučajevi rodno zasnovanog nasilja u migrantskoj populaciji

Niš, 13. novembar 2017. Porodično nasilje, rodno zasnovano nasilje, nasilje prema partneru i zanemarivanje dece su situacije  u kojima sveobuhvatan pristup i zajednički rad svih relevantnih učesnika - Ministartva rada, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Komesarijat za izbeglice i migracije, centri za socijalni rad, Evropska unija, međunarodne organizacije i nevladin sektor. 

Zajedničkom akcijom svih aktera možemo da postignemo cilj kome svi težimo, a to je da zaštitimo žrtvu i delujemo u interesu deteta. 
Razmena informacija između svih relevantnih učesnika, bilo da pripadaju civilnom ili javnom sektoru, ključna je za delovanje u najboljem interesu osobe koja se štiti. 

Samo razmenom informacija se može odlučiti da li su prijave lažne ili zaista postoje elementi nasilja, neki su od zaključaka sa okruglog stola. 

Na okruglom stolu su govorili, Snježana Jović iz Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, Danijela Trajković, viši javni tužilac iz Vranja, Dragan Vulević, načelnik odeljenja za upravno-nadzorne poslove u oblasti porodične zaštite Ministarstva rada i socijalne politike Srbije i Marija Tomić iz Fondacije Ana i Vlade Divac. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti